EMC van installaties

Mark van Helvoort, Mathieu Melenhorst • Paperback

€ 115,54

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Elektrotechnische systemen en installaties worden vooral ontworpen op basis van de functies die ze moeten vervullen. Daarbij worden de relevante normen en richtlijnen toegepast. Maar deze aanpak blijkt vaak onvoldoende om EMC (elektromagnetische compatibiliteit) te garanderen. Hoge kosten zijn het gevolg. Dit praktijkboek beschrijft diverse wegen naar EMC. Het laat de technische valkuilen zien voor zowel nieuwe als bestaande systemen en installaties.
Deze uitgave is bedoeld voor de ontwerpers van systemen, installateurs, adviseurs, inspecteurs, installatiebeheerders, hoofden en medewerkers van technische diensten en docenten en studenten Elektrotechniek en Installatietechniek.

Een greep uit de inhoud:
* problemen: oorzaken, oplossingen en preventie
* aarding
* kabels, kabelmantels en kabelgoten
* apparaatkasten en gebouwen
* meetapparatuur
* normen en richtlijnen
* beheersbaarheid en handhaving tijdens levensduur
* praktijkvoorbeelden.

Over de auteurs
Dr.ir. M.J.A.M. (Mark) van Helvoort is projectleider van het Europese project THOR, waar nieuwe halfgeleiders worden ontwikkeld met bijzondere aandacht voor EMC van vermogenssystemen. Hij is werkzaam bij Philips Healthcare en heeft diverse functies vervuld op het gebied van RF en EMC. In 1995 is hij aan de TU Eindhoven gepromoveerd op EMC-bescherming van bekabeling. Delen uit zijn proefschrift zijn bewerkt voor vakblad Installatie Journaal. Bij AMP verzorgde hij EMC-lezingen voor installateurs.
Ing. M.J.E. (Mathieu) Melenhorst heeft EMC als centraal thema in zijn loopbaan.
Vanaf 2000 werkte hij als Design Engineer EMC bij FEI Electron Optics, daarna als EMC Specialist bij Thales Nederland. In zijn huidige functie Specialist bliksem en EMC bij Croon Elektrotechniek adviseert hij om installaties elektromagnetisch compatibel te laten zijn en de gevolgen van bliksem en overspanningen te minimaliseren. Daarvoor verzorgt hij onder meer lezingen.

Details:

Auteur(s)Mark van Helvoort, Mathieu Melenhorst
UitgeverijVakmedianet Bouwcommunities
ISBN9789012585521
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's384
Verschijningsdatum
Afmetingen238 x 173 x 20 mm.
Gewicht956 gr.  

Recent bekeken producten