En alweer bleven we ongedeerd

Hanna Bervoets • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 11,99

Overal elders € 14,99

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

En alweer bleven we ongedeerd is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

'En alweer bleven we ongedeerd' is de derde en laatste bundeling columns van Hanna Bervoets uit Volkskrant Magazine.

In strakke overpeinzingen beschrijft Bervoets alledaagse rituelen en herkenbare sociale situaties op geheel eigen wijze. Soms kritisch, vaak troostend en altijd verhelderend. Waarom schamen we ons na een nacht stevig doordrinken? Zijn de Disneyprinsessen écht zo seksistisch? Wat is de functie van nostalgie? Waarom gaan we op vakantie?

Vaker dan eens blijken we te handelen vanuit een hang naar authenticiteit; naar echtheid. Maar waarom eigenlijk? Zouden we niet gelukkiger zijn wanneer we ons verlangen naar een authentiek bestaan zouden laten varen? In 'En alweer bleven we ongedeerd' geeft Bervoets op humorvolle wijze antwoord op zulke vragen. Angsten en dilemma's worden op een sokkel gezet, zodat we ze goed kunnen bekijken. En zullen inzien dat we, uiteindelijk, ongedeerd zullen blijven.

Dit boek in de pers

Hanna Bervoets wordt algemeen beschouwd als een van de belangrijkste jonge schrijvers van het Nederlands taalgebied. Met 'En alweer bleven we ongedeerd' levert ze maar weer eens een bewijs van de juistheid van die kwalificatie.  
Tzum.nl  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Hanna Bervoets is oorspronkelijk, origineel en getalenteerd.

Als schrijfster (lees vooral haar bekroonde roman ‘Lieve Céline’) en ook als columniste voor het Volkskrant Magazine. In ‘Alweer bleven we ongedeerd’ zijn haar overpeinzingen voor dit magazine gebundeld en laat Hanna haar gedachten onder andere gaan over alcoholgebruik, Pippi Langkous en Amsterdamse junks. Ze introduceert de term ‘zwienden’; vrienden van vrienden. Hanna stelt veel vragen waar ze soms het antwoord op probeert te formuleren (“Waarom zijn er… nog altijd mensen die ervoor kiezen wél in de superkrachten van gojibes en co te geloven?’) en andere keren niet “Wat is vakantie anders dan het situeren van rituelen in den vreemde?”. Een rijke verzameling aan onderwerpen dus. Rode draad lijkt een poging tot duiding van onze hang naar authenticiteit te zijn. Miste ik dan niets? Jawel; humor. De bundel voelt soms wat topzwaar, bezwijkt bijkans onder alle serieuze gedachten over het bestaan. Hanna is grappiger dan deze verzameling columns doet vermoeden.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over dertigers
  • gebundelde columns

Details:

Auteur(s)Hanna Bervoets
UitgeverijAtlas-Contact
ISBN9789025445874
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's256
Verschijningsdatum
Afmetingen200 x 139 x 20 mm.
Gewicht313 gr.  

Recent bekeken producten