En uit de bergen kwam de echo

Khaled Hosseini • Paperback eci.be lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 10,00

Overal elders € 12,50

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

De laatste bestelling was 4 dagen geleden.
Bestellen

En uit de bergen kwam de echo is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Voor de driejarige Pari is haar grote broer Abdullah meer een vader dan een broer. Voor de tienjarige Abdullah is zijn zusje alles. Als Pari noodgedwongen wordt verkocht aan een rijk maar kinderloos echtpaar in Kabul zet dat een reeks gebeurtenissen in gang die een ontroerend en onthutsend beeld geven van de problemen waarmee mensen geconfronteerd worden. Khaled Hosseini volgt zijn personages van Kabul naar Parijs, van San Francisco naar het Griekse eiland Tinos, en weer terug naar Kabul. Hij onderzoekt de vele manieren waarop mensen elkaar liefhebben, elkaar pijn doen en verraden én hoe ze zich voor elkaar opofferen. Gedreven door zijn inlevingsvermogen en psychologische inzicht, waardoor De vliegeraar en Duizend schitterende zonnen wereldwijde bestsellers werden, toont Khaled Hosseini zich in En uit de bergen kwam de echo eens te meer een geboren verhalenverteller.

Dit boek in de pers

En uit de bergen kwam de echo ontpopt zich tot een veelkleurige familieroman. Net als in zijn vorig werk schuwt Hosseini daarbij de grote gevoelens niet. Wat Hosseini's proza boven het boekenclubniveau doet uitstijgen, is de rijke schakering waarvan hij die emoties voorziet. Zelfs twee schijnbare uitersten als 'goedheid en wreedheid' blijken bij hem nauwe verwanten. Daarnaast heet hij een vloeiende pen in zijn schrijfbakje liggen: zelden zonken we zo gemakkelijk weg in een verhaal. Als de betovering dan al verstoord wordt, is het omdat sommige zinnen smeken om meteen opnieuw geproefd te worden.  
Humo  

De ultieme verhalenverteller  
Flair  

Een veelstemmig en door een breed spectrum gedragen portret van een groep onderling verbonden Afghanen en van een kleine eeuw Afghaanse geschiedenis.  
De Volkskrant  

Als Hosseini vertelt, is één verhaal nooit genoeg. Je verlangt steeds weer naar het volgende.  
Het Parool  

Een hartverwarmend verhaal. (...) Hosseini is onmiskenbaar een meeslepend verhalenverteller.  
Trouw  

En uit de bergen kwam de echo is de meest complexe en ambitieuze roman van publiekslieveling Khaled Hosseini. Het zit vol indringende scènes en verrassende verhalen. ... Hosseini is een ouderwetse verteller pur sang . Hij weet emotioneel te raken. En dan niet door drakerige bedenksels, maar door de kracht van verhalen.  
Vrij Nederland  

Een caleidoscopische roman die zich door culturen heen beweegt en grandioos verbeeldt wat ons tot mens maakt  
Nu.nl  

Hosseini slaagt er wederom in een wereld tot leven te laten komen die zo ver van de onze ligt.  
Margriet  

Breed uitwaaierende roman over de kracht van de familieband.  
LINDA.  

Hosseini toont zich wederom een meesterlijke verteller. Het beeld dat Hosseini schetst van Afghanistan is kleurrijk en intrigerend.  
Leeuwarder Courant  

Een roman over identiteit, de last en de tragiek van het verleden, de onmogelijkheid om je eigen leven te ontvluchten. Hosseini is een ouderwetse rasverteller. ... Ook dit boek bewijst dat Hosseini niet van de straat is maar internationale allure uitstraalt in zijn romans.  
Friesch Dagblad  

Door de roman En uit de bergen kwam de echo te openen met een adembenemend verhaal beantwoordt Khaled Hosseini direct de vraag of hij het nog kan, na het monsterachtig succes van De vliegeraar en Duizend schitterende zonnen. Soms snoert wreedheid je keel en dan weer ontroeren je de fysieke en mentale wonden in deze familieroman. Nooit en nergens wordt het echter sentimenteel. Daarvoor is de stijl te integer. De wereld mag zich gelukkig prijzen met een verhalenverteller als Khaled Hosseini.  
Dagblad De Limburger  

De verbeeldingskracht van Hosseini imponeert.  
Nederlands Dagblad  

Hosseini is een meeslepend verhalenverteller. Hij weet zichzelf in deze roman [meer dan in zijn eerdere werk] in te houden en daardoor veel meer te overtuigen.  
Noord Hollands Dagblad  

Alweer zo'n meesterlijk verteld, meeslepend epos van Hosseini dat je met natte ogen achterlaat.  
Esta  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Lezen, genieten en een beetje lijden.

Als je De vliegeraar en Duizend schitterende zonnen van Khaled Hosseini hebt gelezen, weet je dat zijn naam garant staat voor prachtige boeken. En ja, ook bij En uit de bergen kwam de echo was ik weer 400 bladzijden lang in de ban van zijn personages. Maar het boek is veel meer dan alleen maar “goed”. De verschillende verhaallijnen die zich in verschillende landen en in verschillende decennia afspelen, zijn zo knap met elkaar verweven dat het me bij momenten te veel werd (overdonderd te worden door een boek is één van mijn definities van Geluk). Je moet het als lezer allemaal een plek geven: de schoonheid én de lelijkheid van ons bestaan, zowel in het westen als in het door Hosseini zo fascinerend beschreven Afghanistan. Het ene moment kom je met al je vezels in verzet tegen wat je leest, het volgende moment kan je niet anders dan je overgeven aan het leven zoals het zich aandient. En uit de bergen kwam de echo: Lezen, genieten en een beetje lijden.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over Afghanistan
  • lichte dromerigheid

Details:

Auteur(s)Khaled Hosseini
UitgeverijBezige Bij, De
Vertaler(s)W. Hansen
ISBN9789023489900
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's416
Verschijningsdatum
Afmetingen216 x 138 x 34 mm.
Gewicht503 gr.

Recent bekeken producten