Enigma

Deflo • Paperback eci.be lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 17,59

Overal elders € 21,99

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
De laatste bestelling was 6 dagen geleden.
Bestellen

Enigma is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Dirk Deleu en Nadia Mendonck worden geconfronteerd met een zwaar toegetakeld lijk in de loft van een IT-specialist. Die heeft weliswaar een waterdicht alibi, maar wat deed het slachtoffer tijdens zijn afwezigheid in de loft? En vooral: door wie en waarom werd hij op zon brutale wijze vermoord? Als de speurders in het verleden van het slachtoffer gaan spitten, komen er een aantal bizarre ongerijmdheden aan de oppervlakte en blijkt dat de vermoorde man, gehuwd en met een blanco strafregister, er toch wel vreemde voorkeuren op na hield. Van commentaar voorzien door de moordenaar, die in gedachten zijn huiveringwekkende parcours overdoet, vallen beetje bij beetje de gruwelijke puzzelstukken uit het verleden in elkaar.

Deflo schetst een onthutsend beeld van een wereld waarin obsessief gedrag, wraak en afgunst de standaard zijn. De tekstfragmenten waarin de lustmoordenaar in zijn ziel laat kijken, zijn zo rauw dat ze de lezer bij de strot grijpen. Kortom, een Deflo grand cru.

Deflo behoort tot de top van de Vlaamse misdaadauteurs. Zijn eerste thriller, Naakte zielen, verscheen in 1999. Met zijn beklemmende en met vaart geschreven huiveringwekkende romans heeft hij een geheel eigen plek veroverd in het thrillergenre. Voor Pitbull ontving hij de Hercule Poirotprijs voor de beste Vlaamse misdaadroman.

Dit boek in de pers

Deflo schrijft in korte ritmische zinnen, zorgt voor flitsende spanningen en laat personages en lezers nauwelijks de tijd om te ademen.  
Knack  

Deflo staat steevast hoog in de top tien en dat is niet voor niets. Hij is een meester in de sfeerschepping en hanteert met elk boek scherper zijn moorddadige pen.  
Flair  

Enigma is een schrijnend verhaal dat op confronterende wijze een beeld schetst over hoe en waarom het aan de basis van de opvoeding bij sommige mensen al faliekant fout kan gaan.  
Hebban.nl  

Details:

Auteur(s)Deflo
UitgeverijManteau Thriller
ISBN9789022327906
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's320
Verschijningsdatum
SerieDirk Deleu
Afmetingen215 x 139 x 25 mm.
Gewicht401 gr.

Recent bekeken producten