Er is in Rome iets gebeurd

Sandor Marai • Hardcover

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 15,99

Overal elders € 19,99

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Er is in Rome iets gebeurd is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Begin jaren zeventig schreef Sándor Márai vier historische romans, waarvan Er is in Rome iets gebeurd de eerste is. Het is het verhaal over de moord op Julius Caesar. Plaats van handeling is Baiae, een in de Oudheid beruchte buitenplaats aan de kust bij Napels.

In twaalf hoofdstukken, onderverdeeld in vier delen van zonsondergang tot dageraad, komen figuren uit de zelfkant van de maatschappij aan het woord over het schokkende nieuws uit Rome, dat langzaam maar zeker steeds concreter wordt: de dictator is niet meer... Zo schetst Márai hoe een allesoverheersende gebeurtenis die niet bij naam mag worden genoemd, de gedachten en handelingen van mensen bepaalt.

In Er is in Rome iets gebeurd laat Márai zien wat hij 'de echte geschiedenis' noemt, de geschiedenis zonder data en zonder de namen van grote mannen. Want grote mannen zijn 'mannen die langzamer sterven dan anderen en die een langere schaduw nalaten'. Het gaat Márai om de microgeschiedenis van echte mensen. De verschillende gezichtspunten die hij daarbij inneemt, tonen de meesterhand van een schrijver die de psychologische diepte van de mens als geen ander weet te doorgronden.

Dit boek in de pers

Wat Márai in de eerste plaats laat zien zijn de machtsmechanismen rondom een dictator. Onder een tirannie maakt bijna iedereen vuile handen, het is de menselijke natuur onvrijheid te dulden zolang hij zijn zakken kan vullen.  
NRC  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over het Romeinse Rijk
  • historische romans

Details:

Auteur(s)Sandor Marai
UitgeverijWereldbibliotheek
Vertaler(s)Rogier van der Wal
ISBN9789028426634
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's224
Verschijningsdatum
Afmetingen216 x 144 x 24 mm.
Gewicht387 gr.

Recent bekeken producten