Erfschuld

Arnaldur Indridason • Paperback eci.be lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 15,99

Overal elders € 19,99

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Erfschuld is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Een alleenstaande oude man wordt dood aangetroffen in zijn appartement in Reykjavík. Hij blijkt vermoord te zijn, verstikt met zijn eigen kussen. Op zijn bureau liggen een paar krantenknipsels uit de oorlogsjaren: achter het Nationaal Theater in Reykjavík, dat in die tijd dienstdeed als opslagplaats voor het bezettingsleger, werd een meisje gewurgd aangetroffen. Een gepensioneerde politieman hoort van de moord op de oude man en zijn nieuwsgierigheid is gewekt. Hij is goed bekend met de zaak maar waarom zou iemand daar meer dan een halve eeuw krantenartikelen over bewaard hebben?

Erfschuld is nu al bekroond met een internationale prijs: de Spaanse Premio RBA de Novela Negra 2013, die wordt uitgereikt aan de schrijver van een nog niet verschenen misdaadroman. Er werden tweehonderd manuscripten uit verschillende landen ingestuurd.

Dit boek in de pers

De kwaliteit van dit boek zit m dan ook in de zorgvuldigheid waarmee Indridason de verhaallijnen van toen en nu met elkaar verweeft en het tempo haast onmerkbaar opvoert, zonder dat het overigens ooit hemeltergend spannend wordt. Erfschuld is daarmee meer een misdaadroman dan een thriller, een sfeertekening van het desolate IJsland en het belang dat er in dat land nog maar betrekkelijk kort geleden werd gesteld in oeroude volkssagen.  
De Volkskrant  

En ook hier zijn het weer de schitterende dialogen en karakterbeschrijvingen die de lezer intrigeren en diep het verhaal in trekken. Dat maakt de boeken van Indridason zo bijzonder.  
Hebban.nl  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • detectives over politiezaken
  • spanning uit Scandinavië

Details:

Auteur(s)Arnaldur Indridason
Vertaler(s)Adriaan Faber
ISBN9789021457604
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's272
Verschijningsdatum
Afmetingen228 x 150 x 22 mm.
Gewicht406 gr.  

Recent bekeken producten