Ergotherapie bij ouderen met dementie en hun mantelzorgers

Margot van Melick, Marjolein Thijssen, Maud Graff, Patricia Verstraten • Paperback

€ 53,90

3 - 5 Werkdagen

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

'Ergotherapie bij ouderen met dementie en hun mantelzorgers' bevat de beschrijving van en praktische werkmaterialen voor een nieuw evidence based ergotherapieprogramma voor diagnostiek en behandeling van ouderen met dementie en hun mantelzorgers aan huis: het EDOMAH-programma. In deze vorm van ergotherapie zijn alle elementen van succesvolle psychosociale interventies terug te vinden: gerichtheid op persoonlijke behoeften en mogelijkheden, en intensieve begeleiding.

In deel 1 worden achtergronden gegeven van dit interventieprogramma. Deel 2 is een werkboek dat de praktische toepassing van dit programma beschrijft in concreet uitgewerkte stappen en handelingen voor de ergotherapeut. De bijlagen in deel 3 bevatten diverse praktische materialen die direct bruikbaar zijn bij de toepassing van het programma.

Filmfragmenten uit de praktijk en printbare interview- en observatie-instrumenten vindt u online via de link in het boek. Dit praktijkboek is bedoeld voor ergotherapeuten die thuiswonende ouderen met lichte en matige dementie en hun mantelzorgers behandelen.

Details:

Auteur(s)Margot van Melick, Marjolein Thijssen, Maud Graff, Patricia Verstraten
UitgeverijBohn Stafleu Van Loghum
ISBN9789031378739
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's305
Verschijningsdatum
Afmetingen240 x 168 x 18 mm.
Gewicht532 gr.  

Recent bekeken producten