Ethica

Spinoza • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 23,96

Overal elders € 29,95

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen

Ethica is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Spinoza (1632-1677) is zonder twijfel de bekendste wijsgeer van Nederlandse bodem en behoort tot het selecte gezelschap van filosofen die gezichtsbepalend worden geacht voor de geschiedenis van het westerse denken.
Maar weinig filosofen zijn zo diep verafschuwd en tegelijkertijd zozeer bewonderd. De Ethica is dan ook een opmerkelijk boek. Spinoza schreef het om zijn publiek dit levensdoel voor ogen te stellen: de mens moet zichzelf zijn, zich niet door zijn emoties laten meeslepen, en inzicht hebben in zichzelf en in de samenhang van de wereld. Alleen dan kan een mens gelukkig worden.
De Ethica is een klassieker uit de westerse filosofie.

Dr. Henri Krop (1954) is als universitair hoofddocent geschiedenis van de wijsbegeerte verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In 2014 verscheen van zijn hand het gelauwerde Spinoza. Een paradoxale icoon van Nederland.

Dit boek in de pers

Henri Krop maakte een nieuwe vertaling, met als belangrijk voordeel dat de Latijnse tekst op de linkerpaginas staat afgedrukt. (...) Nu kan iedereen, ook buiten Nederland, de tekst van Spinozas eigen hand lezen, met zijn droge, precieze, soms ridicuul herhalende stijl.  
NRC  

Voornaam uitgegeven in een tweetalige editie, het korzelige Latijn van de zeventiende eeuwse autodidact naast het even zorgvuldige als hedendaagse Nederlands van de Rotterdamse filosoof Henri Krop.  
De Volkskrant  

Details:

Auteur(s)Spinoza
UitgeverijPrometheus Bert Bakker
Vertaler(s)Henri Krop
ISBN9789035143258
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's632
Verschijningsdatum
SerieWerken van B. de Spinoza
Afmetingen231 x 151 x 51 mm.
Gewicht902 gr.  

Recent bekeken producten