Faust 1 en 2

Johan Wolfgang Goethe • Hardcover

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 23,92

Overal elders € 29,90

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen

Faust 1 en 2 is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Goethes 'Faust', het verhaal van de man die zijn ziel verkocht aan de duivel in ruil voor jeugd en succes, is een van de meest vertaalde werken ter wereld. Vijf dagen voor zijn dood schreef Goethe in zijn laatste brief met enig gevoel voor understatement over het eindelijk voltooide tweede deel van 'Faust' als "diese sehr ernsten Scherze" waarmee de lezer van de toekomst zich een paar uurtjes zou kunnen vermaken. Deze paradoxale woordcombinatie van het serieuze met het grappige is een weloverwogen karakteristiek van Goethe die laat zien dat in de complexe meerstemmigheid van 'Faust' de humor niet ontbreekt. Deze meerstemmigheid is op voorbeeldige wijze omgezet in tijdloos Nederlands door Carel Steven Adama van Scheltema ('Faust' I, 1911) en Nico van Suchtelen ('Faust' II, 1920), twee meestervertalers met een subliem gevoel voor poëzie. Deze in 1982 grondig herziene vertalingen zijn sedert hun verschijnen bij Uitgeverij Wereldbibliotheek onafgebroken verkrijgbaar geweest. Het voorwoord van Herman Meyer, die van 1947 tot 1976 hoogleraar Nieuwe Duitse Letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam was, plaatst 'Faust' in een literatuurhistorisch kader.

Dit boek in de pers

De vertaling van Posthuma is vaak een wonder van vindingrijkheid in haar rijmwoorden, eigentijds en suggestief taalgebruik, spanning en ritme. Je kunt van elke bladzij wel een fragment pakken om de pracht van de vertaling te illusteren.  
ALGEMEEN DAGBLAD  

Posthuma's vertaling loopt soepel en aangenaam, wat met al die verschillende, meestal rijmende versvormen en heidens karwei moet zijn geweest.  
NRC  

Details:

Auteur(s)Johan Wolfgang Goethe
UitgeverijWereldbibliotheek
Vertaler(s)Carel Steven Adama van Scheltema
ISBN9789028414662
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's524
Verschijningsdatum
SeriePerpetua reeks
Afmetingen207 x 137 x 34 mm.
Gewicht667 gr.  

Recent bekeken producten