Filosofen van deze tijd

• Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 15,96

Overal elders € 19,95

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Filosofen van deze tijd is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud


De belangstelling voor filosofie groeit nog altijd, en daarmee de behoefte aan een heldere inleiding. Filosofen van deze tijd heeft zich de laatste jaren bewezen als een uiterst leesbare en toch niet oppervlakkige introductie op het hedendaagse denken. Het behandelt de dertig belangrijkste filosofen van de laatste halve eeuw. Een keur van specialisten presenteert de spraakmakende stromingen en thema's van de afgelopen decennia. Filosofen van deze tijd is niet louter een geschiedenis van de recente ontwikkelingen _ het schetst tegelijk het filosofische landschap voor de eenentwintigste eeuw. Dit boek bespreekt onder anderen Heidegger, Wittgenstein, Popper, Arendt, Foucault, Derrida, Dennett, Kristeva, Nussbaum, Sloterdijk en Butler. Het is een inleiding op de moderne filosofie, onmisbaar voor studenten aan universiteiten en hogescholen, maar ook een verrassende kennismaking voor een breed publiek. Deze twaalfde druk is geheel geactualiseerd en uitgebreid.

Maarten Doorman is filosoof en essayist. Van hem verschenen op filosofisch gebied Steeds mooier, De romantische orde en Rousseau en ik. Heleen Pott is Socrates-hoogleraar Kunst, Cultuur en Samenleving aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Dit boek in de pers

De bijdragen zijn helder geschreven en informatief van karakter. De auteurs slagen erin hun filosoof op een voor een breed publiek begrijpelijke wijze voor het voetlicht te brengen.  
De Volkskrant  

Filosofen van deze tijd is bedoeld voor een breed publiek en een goede opstap voor wie meer wil weten van de eigentijdse filosofie.  
Nederlands Dagblad  

Details:

UitgeverijPrometheus Bert Bakker
ISBN9789035140943
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's482
Verschijningsdatum
Afmetingen213 x 136 x 42 mm.
Gewicht693 gr.

Recent bekeken producten