Financiele dienstverlening De nieuwe pensioenwet

J. Wirschell • Paperback

€ 55,00

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De Reeks Financiële Dienstverlening is een initiatief van Kluwer i.s.m. financiële dienstverleners, verzekeraars en banken. Elk deel in de reeks behandelt een actueel financieel onderwerp. Praktische bruikbaarheid staat steeds voorop.
Per I januari 2007 heeft de Pensioenwet de Pensioen- en spaarfondsenwet vervangen. De Pensioen- en spaarfondsenwet is meer dan 50 jaar van kracht geweest en heeft gedurende die tijd bewezen een goede wettelijke basis te zijn voor het Nederlandse pensioenstelsel. Waarom dan een hele nieuwe wet en wat gaat die nieuwe wet voor veranderingen brengen?
Dit boek geeft een overzicht van de veranderingen die de Pensioenwet gaat brengen ten opzichte van de Pensioen- en spaarfondsenwet en van de nieuwe regels waarmee de werkgever, de werknemer en de pensioenuitvoerders te maken krijgen. Helaas is de wetgever het streven naar deregulering bij het opstellen van de Pensioenwet grotendeels uit het oog verloren. Ongetwijfeld vanuit goede bedoelingen zijn er zeer gedetailleerde voorschriften opgenomen ten aanzien van de communicatie over pensioenen, de financiële inrichting van een pensioenfonds, de medezeggenschap bij een pensioenfonds en de waardeoverdracht van pensioenaanspraken. Door deze overgedetailleerde regelgeving zou je bijna denken dat de Pensioen- en spaarfondsenwet de afgelopen 50 jaar minder goed gefunctioneerd heeft dan feitelijk het geval geweest is.
Maar ondanks alle regels blijft de basis van het pensioensysteem ook onder de Pensioenwet wat het altijd geweest is: een tussen werkgever en werknemer overeengekomen pensioenregeling moet door de werkgever bij een pensioenuitvoerder worden ondergebracht. De Pensioenwet gebruikt weliswaar een andere terminologie, maar de basis blijft hetzelfde.

Details:

Auteur(s)J. Wirschell
UitgeverijWolters Kluwer Nederland
ISBN9789013046021
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's164
Verschijningsdatum
SerieFinanciele dienstverlening
Afmetingen211 x 149 x 11 mm.
Gewicht217 gr.

Recent bekeken producten