Ganganalyse en looptraining voor de paramedicus

B. Beckers, J.H.M. Deckers • Paperback

€ 59,90

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Veel somatische letsels of aandoeningen leiden tot een verstoring van het normale gaan of lopen. Elke fysiotherapeut of paramedicus wordt dan ook dagelijks geconfronteerd met problemen op dit gebied.
Dit boek behandelt op een gestructureerde wijze ganganalyse als basis voor een therapeutische looptraining. Zowel voor de praktijk als voor de opleiding ontbrak tot nu toe een basiswerk c.q. naslagwerk over alle facetten van looptraining.
Naast de beschrijving van het normale loopbeeld worden specifieke loopafwijkingen besproken, zowel orthopedische als neurologische. Gerichte looptraining kan alleen worden gegeven met kennis van de motorische leertheorie kennis van orthesen en prothesen, schoenaanpassingen en moderne loophulpmiddelen. Al deze onderwerpen komen in dit boek uitgebreid aan bod.
De informatie is gebaseerd op de jarenlange praktijkervaring van beide auteurs in het Revalidatiecentrum Hoensbroeck in Hoensbroek.
In dit boek vindt de (aankomend) paramedicus de basiskennis die nodig is bij de behandeling van loopstoornissen. Het uitgebreide aantal foto's en tekeningen verhoogt de didactische waarde en maakt het toegankelijk voor een breed publiek.

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Details:

Auteur(s)B. Beckers, J.H.M. Deckers
UitgeverijBohn Stafleu Van Loghum
ISBN9789031316922
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's173
Verschijningsdatum
Afmetingen242 x 168 x 11 mm.
Gewicht334 gr.  

Recent bekeken producten