Geboren!

Bertho Nieboer, Marieke van Gene • Hardcover

€ 12,95

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Het idee voor dit boek werd in 2012 geboren toen gynaecoloog Bertho Nieboer (1977) op Twitter vrouwen vroeg hun bevalling naar hem te tweeten. Per tweet maakte hij € 0,50 over naar 3FM Serious Request. De opbrengst ging dat jaar naar het verminderen van babysterfte in Afrika.

Openhartige verhalen
Naar aanleiding van de vele (>200!) reacties ontstond het voornemen voor een bundeling. Samen met journaliste Marieke van Gene (1981) tekende Nieboer de dertig meest aansprekende verhalen op. De een is grappig, de ander ontroerend en een derde verbazingwekkend. Alle interviews hebben gemeen dat de hoofdpersonen op openhartige wijze hun ervaringen delen. Fotografen Inge Mesman-Mulder en Hans van der Mast zorgden voor de prachtige beelden.

Mulago Mama
De opbrengst van dit boek komt geheel ten goede aan de Stichting Mulago Mama van de Nederlandse gynaecoloog Barbara Nolens in Oeganda.

Een Oegandese vrouw krijgt gemiddeld zes kinderen. Jaarlijks worden ruim 1,5 miljoen kinderen geboren. Per dag overlijden er gemiddeld 17 moeders en 224 kinderen tijdens de zwangerschap of bevalling. Ze overlijden aan complicaties als bloedverlies, infectie, hoge bloeddruk of een onveilige abortus. De meeste baby's overlijden aan zuurstofgebrek tijdens de bevalling of door vroeggeboorte. Veel van deze complicaties zijn te voorkomen of te behandelen!

Onlangs is de opbrengst van de eerste verkoop van het boek gedoneerd aan de stichting. Dit bedrag wordt nuttig besteed in een van de drukste verloskamers ter wereld. Zo is er een echo-kamer ingericht waarvoor 50 artsen en verloskundigen inmiddels getraind zijn in het maken van echo's. Verder is er een vacuümextractie-project geïntroduceerd, waardoor de babysterfte met maar liefst 29% is gedaald. Met dit project won Mulago Mama een prestigieuze Nederlandse prijs.

Meer informatie www.mulagomama.org

Details:

Auteur(s)Bertho Nieboer, Marieke van Gene
UitgeverijBohn Stafleu Van Loghum - Media
ISBN9789036805896
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's138
Verschijningsdatum
Afmetingen186 x 185 x 13 mm.
Gewicht385 gr.  

Recent bekeken producten