Maak een nieuwe boekenlijst

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

Geboren!

Het idee voor dit boek werd in 2012 geboren toen gynaecoloog Bertho Nieboer (1977) op Twitter vrouwen vroeg hun bevalling naar hem te tweeten. Per tweet maakte hij € 0,50 over naar 3FM Serious Request. De opbrengst ging dat jaar naar het verminderen van babysterfte in Afrika.

Openhartige verhalen
Naar aanleiding van de vele (>200!) reacties ontstond het voornemen voor een bundeling. Samen met journaliste Marieke van Gene (1981) tekende Nieboer de dertig meest aansprekende verhalen op. De een is grappig, de ander ontroerend en een derde verbazingwekkend. Alle interviews hebben gemeen dat de hoofdpersonen op openhartige wijze hun ervaringen delen. Fotografen Inge Mesman-Mulder en Hans van der Mast zorgden voor de prachtige beelden.

Mulago Mama
De opbrengst van dit boek komt geheel ten goede aan de Stichting Mulago Mama van de Nederlandse gynaecoloog Barbara Nolens in Oeganda.

Een Oegandese vrouw krijgt gemiddeld zes kinderen. Jaarlijks worden ruim 1,5 miljoen kinderen geboren. Per dag overlijden er gemiddeld 17 moeders en 224 kinderen tijdens de zwangerschap of bevalling. Ze overlijden aan complicaties als bloedverlies, infectie, hoge bloeddruk of een onveilige abortus. De meeste baby's overlijden aan zuurstofgebrek tijdens de bevalling of door vroeggeboorte. Veel van deze complicaties zijn te voorkomen of te behandelen!

Onlangs is de opbrengst van de eerste verkoop van het boek gedoneerd aan de stichting. Dit bedrag wordt nuttig besteed in een van de drukste verloskamers ter wereld. Zo is er een echo-kamer ingericht waarvoor 50 artsen en verloskundigen inmiddels getraind zijn in het maken van echo's. Verder is er een vacuümextractie-project geïntroduceerd, waardoor de babysterfte met maar liefst 29% is gedaald. Met dit project won Mulago Mama een prestigieuze Nederlandse prijs.

Meer informatie www.mulagomama.org
12,95
We geven korting vanaf je 4e boek in 12 maanden. Zonder gedoe. Lees meer.
12,95
We geven korting vanaf je 4e boek in 12 maanden. Zonder gedoe. Lees meer.

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gemiddelde beoordeling

  • 0 sterren

Wat vond jij van dit boek?

Hoeveel sterren geef je?

Geef je uitgebreide beoordeling en maak kans op een cadeaukaart ter waarde van €50.

  1. Geef je mening in je eigen woorden, dat is veel leuker om te lezen.
  2. Prijzen kun je beter niet noemen. Die veranderen nog wel eens.
  3. Noem geen persoonlijke informatie over jezelf of anderen, je beoordeling is door iedereen te zien.
  4. Links naar andere leestips? Ja graag! Informatie over andere bedrijven of websites, nee dankje.
  5. Tot slot: blijf netjes, want ongepaste taal kunnen we natuurlijk niet plaatsen.
 

Voorbeeld beoordeling:

Nog even geduld, je beoordeling komt meestal binnen een dag online!