Geheugen voor geluk

Rick Hanson • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 15,99

Overal elders € 19,99

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Geheugen voor geluk is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Volgens neuropsycholoog en meditatieleraar Rick Hanson kan je leren om meer tevreden, gelukkiger en blijer te zijn. Ons brein onthoudt van nature negatieve gevoelens en ervaringen. Dit is tijdens de evolutie zo gegroeid. In de oertijd moest het brein namelijk zo werken om de mens voor gevaar te waarschuwen. Maar in deze tijd is dat totaal overbodig.

In 'Geheugen voor geluk' geeft Rick Hanson oefeningen om ons brein te herprogrammeren: positieve gevoelens en ervaringen blijven er langer door hangen, negatieve ervaringen verdwijnen.

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Stilstaan bij een positieve ervaring en de ongekende impact daarvan

Een neuropsycholoog die je manieren toont om, naar de nieuwste kennis over onze hersenen, je negatieve gedachten naar de achtergrond te laten verdwijnen. Nodig, want we neigen ertoe het positieve te vergeten. Door middel van handige oefeningen leert Rick Hanson ons langer stil te staan bij het mooie in ons leven. Hij is ervan overtuigd dat door zo met je hersens ‘te werken’ zelfs afschuwelijke ervaringen als aanrandingen beter te verwerken zijn. Maar in de praktijk blijkt het lastig je te concentreren. Ook daar worden aanbevelingen voor gedaan in Geheugen voor Geluk, samengevat als HEAL: Heb, Enrich, Absorbeer en Link. Als je een paar seconden bewust stilstaat bij een positieve ervaring, heeft dat een enorme invloed op je hersenen, en daarmee op je leven. ‘We hebben het brein uit het stenen tijdperk uitgerust met nucleaire wapens’, waardoor er steeds meer agressie komt in deze wereld. Wat zou er nou mooier zijn dan door dit boek te lezen, we allemaal een prettiger leven en daarmee een prettiger maatschappij krijgen?

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over geluk
  • hersenkrakers

Details:

Auteur(s)Rick Hanson
UitgeverijHave, Ten
Vertaler(s)Katja Kaiser
ISBN9789025902797
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's256
Verschijningsdatum
Afmetingen221 x 139 x 25 mm.
Gewicht410 gr.

Recent bekeken producten