Geld

Arnoud van Adrichem • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 17,59

Overal elders € 21,99

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen

Geld is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Champagnepiramides, niervormige zwembaden en een vrolijk rinkelend traktement in de broekzak. Maar evengoed: woekerrentes, meedogenloze deurwaarders en een verdampt vermogen. In zijn derde dichtbundel Geld toont Arnoud van Adrichem ons de economie van de poëzie. Hij laat zich meevoeren door geldstromen die voortdurend van richting veranderen en zich eindeloos vertakken. Gelukkig zijn er financieel experts en extra kredieten.

Dit boek in de pers

Deze poëzie-promotor weet het genre in zijn eigen werk aardig richting proza op te schudden. Hij presenteert verwarring, niet ongeestig taalspel en een zekere virtuositeit.  
NRC  

Wat de huidige financiële wereld is voor bijna alle Nederlanders, is hermetische poëzie voor sommige lezers: ontoegankelijk en onbegrijpelijk. Van Adrichem is allerminst gesloten. Hij brengt de zeepbel van de financiële wereld afstandelijk, maar vooral smakelijk in beeld.  
Trouw  

Een homogenere dichtbundel is nauwelijks voorstelbaar. Van Adrichem maakt op een onweerstaanbare, overvloedige manier aannemelijk dat geld, naar de woorden van Joseph Brodsky, "nature's fifth element" is. (...) Als leven taal is en taal leven en geld het vijfde element, dan is deze bundel de ultieme verstrengeling van dit alles, met een grimmige schaterlach.  
Biblion  

Details:

Auteur(s)Arnoud van Adrichem
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789025445423
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's96
Verschijningsdatum
Afmetingen241 x 160 x 7 mm.
Gewicht182 gr.  

Recent bekeken producten