Gelukkig de gelukkigen

Yasmina Reza • Paperback eci.be lezers

€ 12,50

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Gelukkig de gelukkigen is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Achttien onderling met elkaar verbonden personages geven een inkijk in hun ogenschijnlijk normale leven en hun streven naar geluk, iets wat vaak tot absurde situaties leidt. `Gelukkig de beminden en de minnaars en zij die zonder liefde kunnen.

Ze zouden graag dit citaat van Jorge Luis Borges willen omarmen, maar het lukt de personages vooral om het omgekeerde te bereiken. Verschillende relaties passeren de revue echtelijke en buitenechtelijke, seksuele en platonische, waarbij vooral de moeilijkheden die bij intieme verhoudingen horen in beeld komen. De monologen, situaties en emoties, vaak vol humor, zijn elke keer weer verbluffend, én herkenbaar.
Gelukkig de gelukkigen is een meesterlijke roman over de angst voor eenzaamheid en het diepgewortelde verlangen om bemind en begrepen te worden, al is het maar voor één keer.

Dit boek in de pers

Als geen ander is Reza in staat onze worsteling met het mens-zijn op een hilarische manier tot behapbare proporties terug te brengen. Het maakt Gelukkig de gelukkigen tot een verrukkelijk boek.  
NRC  

Op virtuoze wijze het leed en de absurditeit van ons dagelijks bestaan tonen, daarin is Yasmina Reza een meester. Gelukkig de gelukkigen is een eigentijdse en ontroerende roman.  
De Volkskrant  

Wat deze roman de moeite waard maakt, is de virtuoze opbouw, Reza's inlevingsvermogen en de nauwkeurige observaties van het soort menselijke zwakheden waardoor personages de lezer dierbaar worden.  
Trouw  

Iedereen is met zichzelf bezig, iedereen is zijn eigen middelpunt, en alle contact is vluchtig en ontoereikend. Wie dat drama met een paar pennenstreken weet neer te zetten, kan schrijven.  
Elsevier  

Gelukkig de gelukkigen behoort tot Reza's mooiste werk. Een grootse roman over menselijke ontzetting.  
Le Monde  

Yasmina Reza is een buitengewoon vaardig en soepel schrijfster. In Gelukkig de gelukkigen zijn het in de eerste plaats de zo herkenbare, moeizame menselijke pogingen om voorspoed en geluk te vinden die zo'n overrompelende indruk maken.  
Dagblad Van Het Noorden  

Reza munt uit in scherpzinnige dialogen en knappe typeringen. Maar bovenal houdt ze ons een spiegel voor. Want al die dapper voortploeterende mensen lijken wel verdacht veel op jou en mij.  
HDC Media  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over liefdesrelaties
  • Franse fictie

Details:

Auteur(s)Yasmina Reza
UitgeverijBezige Bij, De
Vertaler(s)Eef Gratama
ISBN9789023490913
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's208
Verschijningsdatum
Afmetingen200 x 125 x 17 mm.
Gewicht221 gr.

Recent bekeken producten