Geluksinstructies

Co Woudsma • Paperback

€ 16,50

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Geluksinstructies is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Wat gebeurt er als je alle vijf je zintuigen tegelijk maximaal bevredigt? Hoe is het om er eindelijk in te slagen de drie biggetjes op te eten? In Geluksinstructies, de opvolger van Co Woudsma s debuut Viewmaster, streeft de dichter op allerlei manieren naar geluk. Hij eet een levend beest, wrijft sterren fijn, jaagt op winterolifanten, blijft in bed, bezingt de schoonheid van puistjes, laat zich door een varken bepotelen Of het geluk daarmee wordt bereikt, is uiteindelijk echter de vraag.

Dit boek in de pers

Die nuchtere zwartgalligheid en het kinderlijk verbaasde blikveld maken Woudsma's poëzie zo onvervreemdbaar eigen als ze is.  
NRC  

Woudsma is de ideale dichter voor melancholiek-romantische lezers. Hij rijt nooit met groot misbaar zijn dichtader voor je open, maar hij stilt je stille verdriet, omdat hij er weet van heeft.  
Het Parool  

Een vlakte gaat opeens bergop, voorwaarts wordt rugwaarts en een boom ziet zijn eeuwige surplace in vliegen omslaan. (...) Vanwege dergelijke omkeringen is deze tweede bundel van Woudsma zeker zo knap en lezenswaard als zijn eerste.  
Trouw  

Zo gaan voor wie er oog voor heeft, psychologische diepten onder deze gedichten schuil waar je dichters niet vaak vrijwillig in ziet afdalen. De schijn is die van jongetjes en meisjes, beesten, buren en rustieke huizen, maar daaronder voel je de aardwortels, de skeletten en de vuilnisbelten.  
Vrij Nederland  

Details:

Auteur(s)Co Woudsma
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023418542
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's59
Afmetingen220 x 125 x 7 mm.
Gewicht87 gr.

Recent bekeken producten