Genieten van getallen

Alex Bellos • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 12,00

Overal elders € 15,00

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In deze opvolger van Getallen ontraadseld neemt Alex Bellos je op een toegankelijke wijze mee op een reis naar de wereld van de getallen en van de wiskunde. Hij vertelt aan de hand van anekdotes en interviews over de betekenis van getallen en de relatie die wij ermee hebben. Hoe ze onze vrienden zijn geworden en hoe we ze gebruiken om de wereld te begrijpen. Het boek laat zien hoe getallen het leven weerspiegelen en het leven de getallen.

Alex Bellos is een Engelse journalist met een fascinatie voor wiskunde en filosofie. Hij schrijft sinds jaren columns over alledaagse wiskunde in The Guardian.

'Een van de meest aanstekelijke boeken over wiskunde van de laatste jaren.' - de Volkskrant over Getallen ontraadseld

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Begrijpelijke wiskunde. Een toegankelijke liefdesverklaring aan getallen

Een boek over wiskunde kan voor de leek een beetje intimiderend overkomen. Genieten van getallen is echter een boek dat precies het tegenovergestelde probeert te bereiken. Het is een toegankelijk boek over de schoonheid van getallen, en waarom ze zo interessant zijn. Alex Bellos is van huis uit ook geen wiskundige, maar een journalist. De perfecte persoon, wat mij betreft, om aan de buitenstaander de lol van wiskunde over te brengen. Het boek gaat in op gevestigde wiskundige items, zoals kegels, rotaties en proportionele groei, maar besteedt ook veel tijd aan de oorsprong van het menselijke gevoel voor getallen, en zelfs de zin van het leven. Een bijzonder boek dat de lezer actief charmeert. Aanrader voor zowel de wiskundige als de persoon die graag een minder grote hekel aan wiskunde wil hebben.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)Alex Bellos
UitgeverijKosmos Uitgevers
Vertaler(s)Jörgen van Drunen
ISBN9789021549637
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's304
Verschijningsdatum
Afmetingen231 x 149 x 33 mm.
Gewicht656 gr.

Recent bekeken producten