Geschiedenis van de Russische literatuur (geïllustreerde druk)

Karel van het Reve • Paperback

€ 29,50

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Van Geschiedenis van de Russische literatuur zijn al vele duizenden exemplaren verkocht. Dat is opmerkelijk, maar het is dan ook geen duf handboek, het is meesterlijk geschreven. De schrijvers en dichters komen tot leven door de onvergetelijke faits divers die Karel van het Reve wist op te diepen. Hij duikt in hun vriendschappen en rivaliteiten en geeft hun werk een plaats in de politieke realiteit van Rusland.
Karel van het Reve treedt op als gids: 'Ik breng de reiziger langs de voornaamste bezienswaardigheden met wat hij in een dag kan verwerken, waarbij ik ook wel stilsta bij beroemde gebouwen waar ik zelf niet veel aan vind - maar dan moeten ze wel erg beroemd zijn. Ook neem ik de lezer mee naar straatjes waar anderen hem niet zo gauw brengen.

Deze achtste druk van deze veel geciteerde Gescheidenis van de Russische literatuur is voor de eerste keer geïllustreerd. Hiervoor reisden Jozien Driessen van het Reve en Hella Rottenberg enkele malen naar Rusland om in musea, bibliotheken en archieven te speuren naar tekeningen, prenten, ingekleurde litho's, schilderijen, daguerrotypen en foto's. Vele daarvan zijn de lezer onbekend. Lermontov tekende de oorlog in de Kaukasus, Toergenjev liet zich door zijn goede vriend Jakov Polonski schilderen in spijkerbroer, de dichter Fet met zijn ezelskar. Karels reisgids, nu geïllustreerd, inspireert om de grote Russen zelf te gaan lezen.

Details:

Auteur(s)Karel van het Reve
UitgeverijUitgeverij G.A. Van Oorschot
ISBN9789028260412
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Verschijningsdatum
Afmetingen216 x 143 x 47 mm.
Gewicht787 gr.

Recent bekeken producten