Gezondheidsbevordering en zelfmanagement door paramedici + StudieCloud

Barbara Sassen • Paperback

€ 39,95

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Het boek Gezondheidsbevordering en zelfmanagement door paramedici gaat over het bevorderen van gezondheid en van gezond gedrag. Veel patiënten kunnen hun gezondheid verbeteren door het managen van hun (chronische) gezondheidsprobleem. Ondersteund door professionals, kunnen zij aan de slag gaan met hun leefstijl, hun eigen gezondheid monitoren en hun zelfmanagement verbeteren. Succesvolle leefstijlverandering en effectief zelfmanagement leiden tot verbeterde adherence, patiëntparticipatie en shared decision-making.

Het veranderen van het gezondheids- en zelfmanagementgedrag van de patiënt vraagt betrokkenheid van professionals. De effectiviteit van het bevorderen van de gezondheid en het zelfmanagement staat of valt bij enerzijds een gemotiveerde patiënt en anderzijds een gemotiveerde professional, die het als zijn beroepsverantwoordelijkheid ziet de patiënt te ondersteunen in een gezonde leefstijl en in zelfmanagement. Dit vormt de kern van het boek.
Het boek bekijkt gezondheid op micro-, meso- en macroniveau en geeft 'handen en voeten' aan preventie, gezondheidsbevordering en gezondheidsvoorlichting voor de verschillende paramedische beroepen. De beroepsgroepen komen aan bod in actuele inzichten die zijn ontleend aan recente, evidence-based gegevens uit wetenschappelijk onderzoek en uit de beroepspraktijk.

Nieuw in deze druk zijn de trainingen 'bevorderen van het zelfmanagement van de patiënt' en 'de professional als gezondheidscoach'.

Gezondheidsbevordering en zelfmanagement door paramedici is geschreven voor alle bachelor- en mastersopleidingen gezondheidszorg, voor fysiotherapeuten, diëtisten, mondhygiënisten, logopedisten, farmakundigen, cesartherapeuten, optometristen, kortom voor alle professionals die in hun beroepsuitoefening te maken hebben met patiënten in de gezondheidszorg. <

Dr. Barbara Sassen is verbonden aan de University of Applied Science, Faculteit Gezondheidszorg, Hogeschool Utrecht.

Details:

Auteur(s)Barbara Sassen
UitgeverijBohn Stafleu Van Loghum
ISBN9789036811576
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Verschijningsdatum
Afmetingen240 x 171 x 23 mm.
Gewicht710 gr.

Recent bekeken producten