Giovanna's navel

Ernest van der Kwast • Paperback eci.be lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 8,00

Overal elders € 10,00

Tijdelijk niet voorradig We wachten op nieuwe voorraad van onze leverancier, er is nog geen precieze leverdatum bekend.

Reserveer

Giovanna's navel is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Dit boek bevat een novelle en vier verhalen, waarin de hoofdpersonen terugkijken op hun levens, getekend door toevalligheden, impulsieve beslissingen en gemiste kansen. Melancholie voert de boventoon, maar dankzij Van der Kwasts soepele en zwierige stijl is een troostrijke lichtheid nooit ver weg. Zoals hij in zijn bestseller Mama Tandoori op ontroerende en hilarische wijze de lotgevallen van zijn familieleden optekende, zo schetst Ernest van der Kwast hier al even treffend de levens van oude mensen en de dingen die misschien wel nooit voorbijgaan.

Dit boek in de pers

Het hele boek ademt nostalgie en berusting. (...) Je moet het maar kunnen, schrijven over gelukkige mensen. Mooi verwoorde weemoed.  
De Standaard  

In Giovanna's navel toont hij dat hij veel meer is dan een luidruchtige pretmaker maar ook een mildere tonaliteit aankan. Over deze vakkundig vertelde verhalen kleeft het patina van vergeelde vakantiefoto's.  
De Morgen  

In een novelle en vier verhalen die wel door Richard Strauss' Vier letzte Lieder geïnspireerd lijken, schrijft hij ingetogen en teder, maar vooral ook bijzonder overtuigend over de onbereikbare liefde en het gemiste leven, en bewijst hij daarmee een romanticus te zijn die uiterst beslagen is in het ritme van de melancholie.  
Knack  

Hij weet hoe je het Nederlands in van schoonheid glimmende zinnen kan gieten (...) een formidabel gevoel voor sfeerschepping (...) Giovanna's navel is een boekje vol zacht geluk.  
Humo  

Zoals Gabriel García Marquez in Afval en dorre bladeren je laat ruiken aan rottende bladeren van de bananenplant, symbolisch voor de rotting in het corrupte land, zo introduceert Van der Kwast de lezer in zijn 'geurende' novelle. Sensationeel.  
Limburgs Dagblad  

Melancholiek, sfeervol, wat droef, maar geschreven met hetzelfde gevoel voor taal als het uitbundige Mama Tandoori.  
Haarlems Dagblad  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over Italië
  • melancholische verhalen

Details:

Auteur(s)Ernest van der Kwast
UitgeverijDe Bezige Bij Amsterdam
ISBN9789023476726
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's162
Verschijningsdatum
Afmetingen200 x 125 x 13 mm.
Gewicht173 gr.  

Recent bekeken producten