Goudzand. Verhalen, dagboeken en brieven

Konstantin Paustovski • Hardcover

€ 34,99

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen

Goudzand. Verhalen, dagboeken en brieven is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Konstantin Paustovski schreef met Verhaal van een leven een van de mooiste egodocumenten uit de twintigsteeeuwse literatuur. Paustovski paart zijn ervaringen in de bloedigste en verschrikkelijkste episodes uit de Russische geschiedenis aan een buitengemeen goed ontwikkeld oog voor het schone, het ontroerende. Hartverscheurende tragiek en hartverwarmende liefde staan in zijn werk dan ook vaak naast elkaar. Dat verklaart misschien zijn immense succes in Nederland. De reeks vertalingen van Wim Hartog in de Privédomeinreeks werd zeer goed verkocht. Maar nu is er de 'onbekende Paustovski': Goudzand. Verhalen, dagboeken, brieven, zeshonderd pagina's nooit eerder in Nederlandse vertaling verschenen persoonlijke geschriften die Wim Hartog opdolf uit het Russische Verzameld werk en andere bronnen. Hartog laat Paustovski de ongelofelijke geschiedenis van diens eeuw vertellen. Voor de kenner een feest, voor wie nu met Paustovski kennismaakt een uitermate overtuigende inkijk in het werk van deze schrijver van wereldformaat.

Dit boek in de pers

Uit bijna elke bladzijde van deze niet eerder vertaalde dagboeken, verhalen en brieven blijkt de morele en literaire grootsheid van deze Russische schrijver.  
NRC  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Een schatkamer vol schitterende Paustovski-zinnen en aangrijpende beschrijvingen. Een geschenk uit de hemel!

Er blijkt nog voor Nederland onbekend werk van Paustovski te zijn. Vertaler Wim Hartog heeft vier jaar lang persoonlijke geschriften van Paustovski bekeken, beoordeeld en vertaald. Hartog kreeg toegang tot deze literaire schat dankzij z’n vriendschap met Paustovski’s enige nog levende dochter, Galina Atboezova. Met dit boek heeft Hartog geprobeerd het leven van Paustovski te reconstrueren. De titel verwijst naar deze monnikenarbeid: Goudzand is uitgezeefd zand, waarin je goudflintertjes vindt. Er staan in dit boek brieven aan geliefden die tot het allermooiste horen van wat hij ooit heeft geschreven. De vertaler is er niet alleen in geslaagd de schoonheid van de oorspronkelijke tekst te bewaren, maar tegelijkertijd om te vormen tot een Nederlandstalig kunstwerk. De eerste druk is al bijna uitverkocht en dat zegt wat.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • persoonlijke verhalen over de 20e eeuw
  • boeken over Azië

Details:

Auteur(s)Konstantin Paustovski
UitgeverijUitgeverij G.A. Van Oorschot
Vertaler(s)Wim Hartog
ISBN9789028261228
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Verschijningsdatum
Afmetingen236 x 162 x 48 mm.
Gewicht1039 gr.  

Recent bekeken producten