Governance in de praktijk van vo en mbo

H. Klifman • Paperback

€ 55,00

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud


In Governance in de praktijk van VO en MBO waarschuwt Klifman onder meer tegen het gevaar voor bureaucratisering die inherent is aan elk bestuursmodel. Hij benadrukt het belang van de menselijke maat: dialoog, luisteren en vragen stellen zijn en blijven cruciaal. En hij wijst erop dat spanningen in de vorm van dilemma's en paradoxen met geen enkel bestuursmodel te vermijden zullen zijn. Modellen, schema's en lijstjes kunnen wel helpen, maar gelukkig kan de (onderwijs)wereld er niet tot gereduceerd worden.

Governance in de praktijk van VO en MBO is al met al niet alleen lezenswaard voor schoolleiders en bestuurders die een overstap naar het raad van toezichtmodel overwegen. Ook bestuurders en toezichthouders die al enige tijd binnen het RvT-model werken, kunnen hun huidige relatiepatronen scherpen aan zijn inzichten.

Aanvullende informatie

Over de auteur:

Harm Klifman (1951) is sinds 1984 werkzaam bij de Besturenraad te Voorburg, het landelijke centrum voor christelijk onderwijs. Op dit moment is hij als senior adviseur actief op het gebied van educational governance. Hij publiceert regelmatig in onder meer SBM, Meso Magazine en BasisschoolManagement. Van zijn hand verscheen onder meer het boek Educational governance. Besturen op hoofdlijnen of raad van toezicht (2005).

Details:

Auteur(s)H. Klifman
UitgeverijKluwer
ISBN9789013058666
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's92
Verschijningsdatum
SerieMeso focus
Afmetingen242 x 158 x 6 mm.
Gewicht196 gr.

Recent bekeken producten