Grensoverschrijdende incassoprocedures in Europees perspectief

Bartosz Sujecki • Paperback

€ 57,51

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Het starten van een gerechtelijke procedure in het buitenland kan een lastige kwestie zijn vanwege de juridische en praktische problemen voor zowel de advocaat als de partij(en). Dit vormt een grote belemmering voor het starten van een gerechtelijke procedure, zeker in de gevallen van niet of niet redelijk betwiste geldvorderingen. Bij kleine vorderingen is het bijvoorbeeld de vraag of het wel zinvol is om een gerechtelijke procedure te starten.

De Europese wetgever heeft een tweetal verordeningen (EET-Vo en EBB-Vo) geïntroduceerd voor de gerechtelijke inning van onbetwiste geldvorderingen in grensoverschrijdende gevallen. De schuldeiser en zijn advocaat dienen daarom van tevoren een zorgvuldige afweging te maken over de te volgen procedure.

Dit boek is bedoeld als een praktische handleiding voor iedereen die met een grensoverschrijdende geldvordering wordt geconfronteerd en bovenstaande afweging moet maken. In dit boek worden de Europese procedures samen met de Nederlandse uitvoeringswetten besproken. Daarnaast worden praktische problemen besproken waarmee een schuldeiser en/of zijn advocaat bij grensoverschrijdende procedures geconfronteerd worden. Hierbij worden aandachtspunten gegeven voor het starten van een gerechtelijke procedure.

Details:

Auteur(s)Bartosz Sujecki
UitgeverijKluwer
ISBN9789013058468
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's197
Verschijningsdatum
SerieBurgerlijk Proces & Praktijk
Afmetingen242 x 158 x 12 mm.
Gewicht339 gr.

Recent bekeken producten