Grondslagen van het verzekeringsrecht, 6e gewijzigde editie

J.B. Wezeman, J.C. van Eijk-Graveland, Ph.H.J.G. van Huizen • Paperback

€ 44,00

3 - 5 Werkdagen

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Grondslagen van het verzekeringsrecht bestaat uit vijf delen. In deel I worden verzekeringen in het algemeen besproken en komen begrippen aan bod als verzekeringstussenpersoon, overeenkomsten, polisvoorwaarden, ontbinding, opzegging, dwingend en aanvullend recht. Tevens wordt ingegaan op de historische en maatschappelijke achtergronden van de verzekeringen.
Delen II en III behandelen achtereenvolgens schadeverzekeringen in het algemeen en schadeverzekeringen in het bijzonder. Na een bespreking van de grondslagen van het schadeverzekeringsrecht en de voorwaarden voor het ontstaan van de schadevergoedingsverbintenis, wordt nader ingegaan op schaderegelingen en driepartijenverhoudingen. Als voorbeeld van een schadeverzekering in het bijzonder is gekozen voor de transportverzekering.
Deel IV stelt de sommenverzekering centraal en gaat onder andere in op begunstiging, de fiscale aspecten van de sommenverzekering en levens verzekeringen. Deel V is gewijd aan Europese regelgeving. Hoe wordt toezicht gehouden op verzekeringsbedrijven en wat is de stand van zaken binnen het internationale privaatrecht? In het gehele boek wordt tevens aandacht besteed aan toekomstige ontwikkelingen in het verzekeringsrecht.

Details:

Auteur(s)J.B. Wezeman, J.C. van Eijk-Graveland, Ph.H.J.G. van Huizen
UitgeverijSdu Uitgevers
ISBN9789012392464
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's308
Verschijningsdatum
Afmetingen240 x 170 x 16 mm.
Gewicht529 gr.  

Recent bekeken producten