Groninger bronnen reeks Het kasboek van Henricus Lontzenius, de laatste abt van het klooster Selwerd, over de jaren 1560-1563

• Hardcover

€ 25,75

Tijdelijk niet voorradig We wachten op nieuwe voorraad van onze leverancier, er is nog geen precieze leverdatum bekend.

Gratis verzending
Reserveer Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

"Groninger Bronnenreeks 1

De laatste abt van het Benedictijner nonnenklooster Selwerd, Hendrik Lontzenius, hield van 1560 tot en met 1563 een kasboek bij dat hier wordt uitgegeven. Hijzelf vond het van belang om zijn daden op te schrijven, niet alleen als een verantwoording ten opzichte van zijn kloosterlingen, maar ook om deze vast te leggen voor degenen die in de toekomst daarin geïnteresseerd zouden zijn. Zijn geschrift geeft ons inzicht in verschillende aspecten van het dagelijkse leven in een klooster in het midden van de zestiende eeuw: landbouw en veeteelt, lonen en prijzen, het gebruik van munten, eten en drinken, de religieuze cultuur, bouwactiviteiten, statenvergaderingen en nog veel meer.

Dr F.J. Bakker was van 1970 tot 1998 universitair docent Middeleeuwse Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit te Groningen.

Mevr. dr R.I.A. Nip is sinds 1986 verbonden aan dezelfde universiteit, eveneens als universitair docent Middeleeuwse Geschiedenis.

Dr E. Schut is sinds 1978 als archivaris werkzaam bij de Groninger Archieven. Hun belangstelling gaat uit naar de regionale geschiedenis."

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Details:

UitgeverijGorcum, Koninklijke Van
ISBN9789023238867
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's281
Verschijningsdatum
SerieGroninger bronnen reeks
Afmetingen249 x 175 x 20 mm.
Gewicht769 gr.  

Recent bekeken producten