Groninger bronnen reeks Voor god en mijn koning

Francisco Verdugo, Jan van den Broek • Hardcover

€ 29,50

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

"Groninger Bronnenreeks, deel 3.

De Spaanse kolonel Francisco Verdugo was de laatste gouverneur van koning Filips II voor de Noordoostelijke Nederlanden. Hij kwam in 1581 naar het Noorden om de aanhangers van de Nadere Unie te verjagen die tegen de koning rebelleerden. Verdugo kreeg van zijn superieuren echter niet de steun die hij nodig had om zijn taak met succes uit te voeren. In 1594 slaagde het Staatse leger erin Groningen, de hoofdstad van Verdugo¿s gouvernement, te veroveren. Aan het einde van zijn carrière zette de kolonel zijn herinneringen op papier. Hij deed dit om zich te verweren tegen beschuldigingen dat hij persoonlijk verantwoordelijk zou zijn voor het verlies van de noordelijke provincies.
¿Voor God en mijn koning¿ omvat een vertaling van Verdugo¿s herinneringen met een uitgebreide inleiding en toelichting. Het boek opent een ongebruikelijk perspectief op een voor Noord-Nederland beslissende episode van de Tachtigjarige Oorlog en vertelt over gebeurtenissen in streken die in andere beschrijvingen van onze nationale geschiedenis meestal buiten beeld blijven.

Over de bewerker:
Jan van den Broek is sinds 1971 werkzaam in het Groninger archiefwezen. Vanaf 1977 tot 2002 was hij gemeentearchivaris van Groningen, van 2002 tot 2005 (stads)historicus bij het Regionaal Historisch Centrum Groninger Archieven. De laatste jaren publiceert hij over de geschiedenis van Groningen tot het midden van de zeventiende eeuw."

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Details:

Auteur(s)Francisco Verdugo, Jan van den Broek
UitgeverijGorcum, Koninklijke Van
ISBN9789023245131
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's328
Verschijningsdatum
SerieGroninger bronnen reeks
Afmetingen249 x 179 x 21 mm.
Gewicht883 gr.

Recent bekeken producten