Handreiking bevrijdings-pastoraat

Eva Ouwehand, Gerrit-Jan van der Kolm, Jos Aarnoudse, Leo Smelt, Rob van Essen • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 7,12

Overal elders € 8,90

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Het woord 'bevrijdingspastoraat' kan heftige reacties oproepen, zowel positieve als negatieve. Deze handreiking bespreekt op een pastorale wijze de dilemma's rond de dienst der genezing.
Hoe kan de plaatselijke christelijke gemeente omgaan met concrete vragen van gemeenteleden of mensen van buitenaf naar genezing en bevrijding? Is er ruimte om na te denken over de betekenis van de heelheid van lichaam, ziel en geest? Kunnen genezing en bevrijding een plaats krijgen in de pastorale zorg?
Het gaat de auteurs van deze handreiking om de totale benadering: pastorale gesprekken met de pastor, overleg met naasten en hulpverlening, een bijzondere bijeenkomst van gebed om bevrijding en de nazorg daarop volgend. Zij geven daarnaast ook een voorbeeldliturgie voor een dienst der bevrijding.
Dit boek is bedoeld voor iedereen binnen de kerk die zich wil bezinnen op de pastorale zorg voor degenen die door kwade machten worden gekweld.

Deze uitgave kwam tot stand in samenwerking met de Protestantse Kerk in Nederland.

De auteurs (Jos Aarnoudse, Rob van Essen, Gerrit-Jan van der Kolm, Eva Ouwehand en Leo Smelt) werken als geestelijk verzorger of gemeentepredikant binnen de Protestantse Kerk in Nederland.

Details:

Auteur(s)Eva Ouwehand, Gerrit-Jan van der Kolm, Jos Aarnoudse, Leo Smelt, Rob van Essen
UitgeverijBoekencentrum
ISBN9789023928225
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's62
Verschijningsdatum
Afmetingen215 x 136 x 8 mm.
Gewicht102 gr.  

Recent bekeken producten