Harer Majesteits loyaalste onderdaan

Sytze van der Zee • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 23,92

Overal elders € 29,90

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
De laatste bestelling was 2 dagen geleden.
Bestellen

Harer Majesteits loyaalste onderdaan is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Veertig jaar lang was het leven van François van 't Sant verbonden met het Koninklijk Huis. Als kersverse hoofdcommissaris van de politie in Den Haag werd hij de vertrouwensman van koningin Wilhelmina, die de affaires van haar man uit de wereld moest helpen. Nadat Van 't Sant als gevolg van een schandaal ontslag moest nemen als hoofdcommissaris, benoemde zij hem tot haar veiligheidsadviseur.
Bij de Duitse inval in 1940 vluchtte hij met Wilhelmina naar Londen, waar hij haar particulier secretaris werd en de leiding kreeg over de Nederlandse geheime dienst. Later werd hij van verraad beschuldigd. Na de oorlog bleef hij teleurgesteld achter in Londen. Hij behield echter het vertrouwen van het hof: in de jaren vijftig adviseerde hij zowel koningin Juliana als prins Bernhard tijdens de geruchtmakende Greet Hofmansaffaire.
François van 't Sant geldt als een van de meest mysterieuze figuren uit de hedendaagse Nederlandse geschiedenis en hij droeg zelf aan de mythevorming bij door zijn persoonlijke documenten te vernietigen. Sytze van der Zee wist zijn verhaal te reconstrueren en deze controversiële en fascinerende figuur weer tot leven te wekken.

Dit boek in de pers

Het is niet eenvoudig om het leven te beschrijven van een man die veel zweeg, over wie veel werd beweerd, en van wie geen archief met brieven en persoonlijke documenten bewaard gebleven is. Een van de weinigen die het kunnen, is Sytze van der Zee.[..] Over Van ’t Sant is al zo veel beweerd, gesuggereerd en voorbarig geconcludeerd, dat hij vooral gediend was met een feitelijke biografie van een onbevangen biograaf. In die behoefte heeft Van der Zee voortreffelijk voorzien  
NEDERLANDS DAGBLAD  

Wie de duistere krochten van paleis en politiek wil kennen, moet dit boek lezen.  
Het Parool  

De ondoorgrondelijke François van 't Sant ( 1883-1966 ), vertrouwensman van Hare Majesteit, is door Sytze van der Zee nauwgezet tot leven gewekt.  
De Volkskrant  

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • biografieën over het Nederlandse koningshuis
  • lichtvoetige verhalen

Details:

Auteur(s)Sytze van der Zee
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023496854
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's458
Verschijningsdatum
Afmetingen215 x 135 x 39 mm.
Gewicht644 gr.  

Recent bekeken producten