Maak een nieuwe boekenlijst

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

Heffingsgrondslagen in het douanerecht

Rechten bij invoer en een groot aantal handelspolitieke maatregelen bij in- en uitvoer, worden bepaald door het soort goed, het land waar de goederen gemaakt zijn en de waarde. Er bestaan vele tienduizenden goederencodes, terwijl er slechts één de juiste is, maar welke? Hoe wordt het land van oorsprong bepaald wanneer een product bestaat uit componenten uit verschillende landen? De douanewaarde is afhankelijk van diverse elementen, waarbij er vele uitzonderingen bestaan. Zo is het ook mogelijk om een andere transactie als uitgangspunt te nemen, dan de transactie waarop de invoer gebaseerd is. De meest complicerende factor is dat naast de vele regels, ook een scala aan jurisprudentie bestaat waaruit een nadere uitwerking van de regels blijkt.

In dit boek worden de drie onderwerpen classificatie, douanewaarde en herkomst & oorsprong aan de hand van vele voorbeelden gedetailleerd behandeld en toegelicht. De nationale en Europese jurisprudentie komen uitgebreid aan bod. Desondanks heeft het boek een praktische insteek en bevat het vele handreikingen om uiteindelijk tot douanecompliance te komen: het voldoen aan àlle regels. Gezien de recente ontwikkelingen op het gebied van Authorised Economic Operator (AEO) en horizontaal toezicht, kan een bedrijf zich niet veroorloven om fouten te maken bij de vaststelling van de goederencode, de handelspolitieke maatregelen en het af te dragen bedrag aan rechten.

Het boek 'Heffingsgrondslagen in het douanerecht' is uitermate geschikt voor medewerkers die verantwoordelijk zijn voor import en export, de douanedeclarant en de 'Manager Customs Affairs'. Ook binnen het onderwijs op mbo- en hbo-niveau kan het in een verdiepende module worden gebruikt.
47,25
We geven korting vanaf je 4e boek in 12 maanden. Zonder gedoe. Lees meer.
47,25
We geven korting vanaf je 4e boek in 12 maanden. Zonder gedoe. Lees meer.

3 - 5 Werkdagen

Gemiddelde beoordeling

  • 0 sterren

Wat vond jij van dit boek?

Hoeveel sterren geef je?

Geef je uitgebreide beoordeling en maak kans op een cadeaukaart ter waarde van €50.

  1. Geef je mening in je eigen woorden, dat is veel leuker om te lezen.
  2. Prijzen kun je beter niet noemen. Die veranderen nog wel eens.
  3. Noem geen persoonlijke informatie over jezelf of anderen, je beoordeling is door iedereen te zien.
  4. Links naar andere leestips? Ja graag! Informatie over andere bedrijven of websites, nee dankje.
  5. Tot slot: blijf netjes, want ongepaste taal kunnen we natuurlijk niet plaatsen.
 

Voorbeeld beoordeling:

Nog even geduld, je beoordeling komt meestal binnen een dag online!