Hermans in hout

Willem Otterspeer • Hardcover

€ 19,90

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Hermans in hout is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In juli 1948 vertrok Willem Frederik Hermans vanuit IJmuiden naar Canada. Hij zou daar enige maanden werken als assistent-houtcontroleur voor Nederlandse papierfabrieken. Intussen schreef hij veel: een reislogboek, brieven, twee verhalen en de novelle Een veelbelovende jongeman.
Hermans-biograaf Willem Otterspeer zag deze novelle als de ideale casestudy om de subtiele verhouding tussen fictie en werkelijkheid bij Hermans te ontrafelen. Aan de hand van overvloedig documentair materiaal kon Otterspeer de schrijver van dag tot dag volgen en precies bepalen wat autobiografisch is in de novelle en wat niet.

Hermans in hout is een fascinerend reisverslag, waarin Otterspeer zijn eigen Canadese observaties en belevenissen op ingenieuze wijze verweeft met leven en werk van Hermans uit die periode. Uit dit amalgaam rijst een beeld op van de jonge schrijver Hermans, die een gevecht levert om wat hem het dierbaarst is: zijn eigenheid. Een gevecht tegen epigonisme en tegen de romanopvattingen van voor de oorlog. Een gevecht dat eindigt in een literaire moord.

Details:

Auteur(s)Willem Otterspeer
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023456544
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's200
Verschijningsdatum
Afmetingen208 x 135 x 28 mm.
Gewicht379 gr.  

Recent bekeken producten