Het aanzien van 2015

• Hardcover eci.be lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 15,99

Overal elders € 19,99

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

De laatste bestelling was 4 dagen geleden.
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Het aanzien is de baas van de geschiedenis.’ – NRC Handelsblad

Het aanzien van 2015 geeft een volledig overzicht van de opvallendste nieuwsfeiten, de grootste sportprestaties, de mooiste films en boeken en de populairste rages in binnen- en buitenland in het jaar 2015.

Uitgebreid aandacht voor: de aanslag op de redactie van het Franse satirische tijdschrift Charlie Hebdo en het neerstorten van Germanwings vlucht 9525 in de Franse Alpen, voor de gewapende man die op het Hilversumse Mediapark een televisiestudio binnendringt en zendtijd eist, de moeizame wapenstilstand in Oost-Oekraïne, de verwoesting van antieke steden en kunstschatten in Irak door IS, het aftreden van minister Opstelten en staatssecretaris Teeven, de aanslag op het Bardomuseum in Tunis, de arrestatie van de moordenaar van Els Borst, de toevallige bevrijding van Sjaak Rijke die 3,5 jaar werd gegijzeld door Al-Qaida, het vertrek van de Tour de France uit Utrecht en uiteraard opmerkelijk regionaal nieuws.

Han van Bree is historicus en al ruim dertig jaar betrokken bij Het aanzien van. Daarnaast is hij auteur van meerdere boeken, waaronder de bestseller Beatrix – koningin der Nederlanden. In het najaar van 2015 verschijnt zijn nieuwste boek: De weemoedjaren, over Nederland tijdens de wederopbouw, een tijdperk dat begon met de Marshallhulp in 1948 en werd afgesloten door de oliecrisis van 1973.

Dit boek in de pers

Het aanzien is de baas van de geschiedenis.  
NRC  


Reviews & recensies

Uitgebalanceerde fotokeuze over het nieuws van 2015. Mooi uitgegeven, niet te missen eigenlijk.

Elk jaar is het weer spannend: welke foto zet Hans van Bree op de omslag van ‘Het aanzien van…’? Welk beeld symboliseert het jaar 2015? Het kon niet uitblijven, in deze uitgave siert een foto van Syrische vluchtelingen die van zee aan land gaan de kaft van dit boek. Het is de 54ste keer dat dit jaarboek verschijnt. Naast veel foto’s van wereldleed – Charlie Hebdo, de Griekse crisis - is er gelukkig nog steeds aandacht voor de mooie dingen zoals de start van de Tour de France, en het record van Dafne Schippers.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over actualiteiten
  • intelligente non-fictieverhalen

Details:

UitgeverijSpectrum
ISBN9789000346868
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's192
Verschijningsdatum
Afmetingen265 x 210 x 15 mm.
Gewicht747 gr.

Recent bekeken producten