Het aanzien van 2016

Han van Bree • Hardcover

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 15,99

Overal elders € 19,99

Nog niet verschenen, verwacht vanaf 11-01-2017

De laatste bestelling was 14 uur geleden.
Reserveer Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Het énige volledige jaaroverzicht

In Het aanzien van 2016 geeft Han van Bree weer een overzicht van twaalf maanden wereldnieuws op zijn veel geprezen en bekende manier: direct, verhelderend en met de nodige humor. Het resultaat is een kleurrijk en onvergetelijk tijdsbeeld van 2016.

2016 was een jaar vol hartverscheurend en aangrijpend nieuws, zoals de aanslagen in Brussel, de strijd tegen IS en de voortzetting van de oorlog in Syrië. Ook wordt aandacht besteed aan de aanhoudende vluchtelingenproblematiek en het overlijden van o.a. Johan Cruijff, Muhammed Ali en Prince.

2016 was een jaar waarin burgers zich meer dan ooit hebben laten horen. Denk maar aan het Oekraine referendum en de Brexit, de heftige discussie rondom het boerkiniverbod en de stof die de beweging DENK deed opwaaien. De meest opzienbarende discussie was misschien wel die tussen de voor- en tegenstanders van Donald Trump als nieuwe president van Amerika.

2016 was een sportjaar pur sang met zowel het Europees Kampioenschap voetbal (verrassende winnaar Portugal), de Olympische Spelen (wisselend Nederlands succes) en de Tour de France. Het meest opmerkelijke Nederlandse sportsucces was toch wel de definitieve doorbraak van het fenomeen Max Verstappen.

Succes in 2016 voor o.a. Boyan Slat, de Nederlandse student die zich inzet voor het opruimen van de ‘plastic soep’ in oceanen, voor Martin Garrix, 20-jarige Amstelvener die werd uitgeroepen tot de populairste dj ter wereld, en voor Pokémon Go dat grote groepen mensen aan het wandelen kreeg.

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Details:

Auteur(s)Han van Bree
UitgeverijSpectrum
ISBN9789000352029
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's192
Verschijningsdatum
Afmetingen314 x 254 x 27 mm.
Gewicht700 gr.  

Recent bekeken producten