Het alzheimermysterie

Philip Scheltens, Wiesje van der Flier • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 15,19

Overal elders € 18,99

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Het alzheimermysterie is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Alzheimer vormt dé uitdaging in de gezondheidszorg van deze eeuw. Alleen al in Nederland zijn er zo’n 250.000 mensen met deze ziekte, een aantal dat binnen enkele decennia zal verdubbelen. Toch weten we weinig over alzheimer, en is er ook nog geen geneesmiddel. Onderzoekers Wiesje van der Flier en Philip Scheltens werken aan een toekomst waar wél genezing of misschien zelfs preventie van alzheimer mogelijk is. Het alzheimermysterie laat zien wat de ziekte inhoudt, wat het verschil is met dementie, hoe het te behandelen is en wat je kunt doen om het te voorkomen.

Dit boek in de pers

Het boek is een aanrader voor iedereen die in zijn of haar werk te maken heeft met de ziekte van Alzheimer. Op alle vragen die mensen met dementie en hun dierbaren stellen aan hun huisarts, neuroloog of casemanager geeft dit boek in gewone mensen taal antwoord.  
ALZHEIMER.NL  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Onderzoek naar de oorsprong en genezing van Alzheimer. Erg interessant, met veel praktijkbeschrijvingen.

Wil je iets weten over Alzheimer, dan is de kans groot dat het in dit boek staat. Twee professoren aan het Alzheimercntrum aan de VUMC Amsterdam, Philip Scheltens en Wiesje van der Flier, hebben alles wat ze weten over deze nare ziekte in dit boek beschreven. Op vragen die mensen met dementie stellen aan huisarts of neuroloog, geeft dit boek een antwoord. Bijvoorbeeld hoe het zit met alzheimereiwitten en of je leefstijl invloed heeft op het krijgen van alzheimer. Heel illustratief zijn verhalen van patiënten. Grappig zijn de illustraties die het verhaal ondersteunen en dit zware onderwerp verluchtigen. Het is eigenlijk bedoeld voor collega’s en vakmensen, maar voor de gewone mens nog net te begrijpen. Verder bevat het boek een overzicht van websites voor verdere informatie, literatuurverwijzingen in eindnoten en een register. Het eindigt optimistisch: de onderzoekers zeggen de laatste jaren veel vooruitgang te hebben geboekt, ze ‘lijken we in een stroomversnelling te zijn terechtgekomen.’ Laten we het hopen.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over Alzheimer
  • hersenkrakers

Details:

Auteur(s)Philip Scheltens, Wiesje van der Flier
IllustratorGijs Klunder
UitgeverijDe Arbeiderspers
ISBN9789029539197
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's232
Verschijningsdatum
Afmetingen216 x 134 x 19 mm.
Gewicht297 gr.

Recent bekeken producten