Het blauwe boek

A. Collot d'Escury-Koenigs • Paperback

€ 47,85

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Denken over anderen, dat kunnen kleuters ook.

Sommige kinderen kunnen moeilijk met andere samenspelen. Ze maken weinig contact met leeftijdgenootjes en worden, als ze het toch proberen, vaak afgewezen. Dit is soms al op de kleuterleeftijd het geval. Het kan leiden tot een achterstand in sociale vaardigheden die. als ze wat ouder zijn, maar moeilijk in te halen is.

Voor deze kinderen is een programma geschreven om hen op een speelse manier de ontbrekende vaardigheden bij te brengen. Het biedt een methode waarbij kleuters de gelegenheid krijgen zich in de gedachten en gevoelens van anderen in te leven.

In achtentwintig rollenspelletjes komen emoties van toenemende complexiteit aan bod, in situaties die voor kleuters gemakkelijk herkenbaar zijn. Door zich te oefenen in het uitbeelden en herkennen van emoties, doen zij steeds meer ervaring op in het rekening houden met de gevoelens en gedachten van anderen.

Gebleken is dat deze vaardigheid een eerste vereiste is voor een betere sociale interactie. De bijbehorende illustraties kunnen ook als kleurplaat of puzzle worden gebruikt.

Dr. A.M. Collot d' Escury-Koenings is verbonden aan de Vakgroep Ontwikkelingspsychologie van de Universiteit van Amsterdam.

Details:

Auteur(s)A. Collot d'Escury-Koenigs
IllustratorD. Ankersmit
UitgeverijPearson Benelux
ISBN9789026515224
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's228
Verschijningsdatum
Afmetingen297 x 210 x 15 mm.
Gewicht658 gr.

Recent bekeken producten