Het boek van de Baltimores

Joël Dicker • Paperback eci.be lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 15,92

Overal elders € 19,90

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

De laatste bestelling was 1 dag geleden.
Bestellen

Het boek van de Baltimores is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Tot de dag van het Drama waren er twee families Goldman: de Goldmans-uit-Baltimore en de Goldmans-uit-Montclair. De Goldmans-uit-Montclair, waarvan Marcus Goldman deel uitmaakt, zijn een middenklassengezin dat in een klein huis in Montclair woont. De Goldmans-uit-Baltimore vormen een welvarend gezin dat in een luxe villa in een rijke buitenwijk van Baltimore woont. Voor hen koestert Marcus een grenzeloze bewondering.
Acht jaar na het Drama besluit Marcus de geschiedenis van zijn familie te vertellen en blikt hij terug op de lotgevallen van de Goldmans-uit-Baltimore, op zijn dierbare neven Hillel en Woody en hun buurmeisje Alexandra. Al voor het Drama zich ontvouwde begon het vernis van de Baltimore-Goldmans langzaam scheurtjes te vertonen. Totdat alles op een dag instortte. En sindsdien wordt Marcus voortdurend door één vraag geplaagd: wat is er nu echt met de Baltimores gebeurd?

Dit boek in de pers

Dicker weet hoe hij een verhaal moet vertellen. Hij creëert personages die voor de critici misschien niet zo 'gelaagd' zijn, maar waarmee de lezer zich des te gemakkelijker kan identificeren. Ook Het boek van de Baltimores is weer topamusement.  
De Volkskrant  

Dicker is een van die zeldzame schrijvers die de lezer bij zijn nekvel grijpen en niet meer loslaten tot de allerlaatste pagina.  
De Standaard  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek literatuur

Knap geconstrueerde roman rondom een familiegeschiedenis. Spannend beschreven, soms zenuwslopend!

In dit boek draait het om de geschiedenis van de familie van Marcus Goldman. Marcus kennen we al van het boek ‘De waarheid over de zaak Harry Quebert.’ De twee verhalen vallen een beetje met elkaar samen, zonder dat ze echt met elkaar verweven zijn. Kern van het verhaal is een Drama (met een hoofdletter D) dat in de familie is voorgevallen. Dat lees je direct op de eerste pagina. Maar dan begint het! Dicker schrijft lang om het Drama heen, en laat de lezer eerst kennis maken met alle personages, en beschrijft de ogenschijnlijk onbezorgde jeugd van Marcus. Maar gaandeweg komen er barstjes in de geschiedenis, en op een gegeven moment staat alles op z’n kop. Dicker heeft het tragische verhaal op ingenieuze wijze geconstrueerd, en ik kon het boek bijna niet wegleggen. De plotwendingen in het verhaal maken de verrassing compleet.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over familiedrama's
  • Franse fictie

Details:

Auteur(s)Joël Dicker
UitgeverijBezige Bij, De
Vertaler(s)Manik Sarkar
ISBN9789023496113
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's480
Verschijningsdatum
Afmetingen230 x 150 x 35 mm.
Gewicht691 gr.

Recent bekeken producten