Het brein in je buik

Erica Sonnenburg, Justin Sonnenburg • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 15,99

Overal elders € 19,99

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Het brein in je buik is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De enorme invloed van je darmbacteriën op je gezondheid

De bacteriën in je ingewanden bepalen mede hoe je oud wordt, hoe je hormoonhuishouding eraan toe is, hoe je huid eruit ziet en wat je gewicht is. Hoe vatbaar ben je voor allergieën, hoe gevoelig is je weerstand? In je buik wordt dus veel bepaald! De minuscule organismen die in de darmen leven, zijn altijd een onderbelicht deel van ons lichaam geweest. Maar recente studies tonen aan dat het uiterst belangrijk is om zorgvuldig om te gaan met deze bacteriën. Onze westerse leefstijl brengt onze darmbacteriën, en daarmee onze gezondheid, in gevaar. Door de juiste voeding en levensstijl breng je echter balans in je lichaam en ingewanden, zul je je energieker voelen en gezonder blijven.

De auteurs Justin Sonnenburg en Erica Sonnenburg brengen deze wetenschappelijke informatie op een uiterst toegankelijke manier, gelardeerd met praktische tips. Justin behaalde zijn PhD in biomedische wetenschappen aan de universiteit van Californië. Na zijn studie specialiseerde hij zich in de werking van microben in de ingewanden. Hij heeft vele publicaties en bekroningen op zijn naam staan. Erica behaalde eveneens haar PhD in biomedische wetenschappen aan de universiteit van Californië. Vooraanstaande medische tijdschriften publiceerden haar artikelen. Tegenwoordig werkt zij als senior onderzoeker in de microbiologie en immunologie aan Stanford, waar zij zich vooral bezig houdt met de rol van voeding op de spijsverteringmicroben.

Dit boek in de pers

Vergeet het brein, dat weten we nu wel. Onze fascinatie is verlegd naar de darmen, het brein in onze buik.  
De Volkskrant  

Door de juiste voeding en levensstijl is het mogelijk om weer balans te brengen in je lichaam en ingewanden. Hierdoor zul je je energieker voelen en gezonder blijven. Van levensbelang dus. Dat laten Justin en Erica op een begrijpelijke manier zien in Het brein in je buik. Bovendien staat het boek vol praktische tips die je zelf toe kunt passen om je gezondheid te verbeteren.  
MEDICALFACTS.NL  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over de darmen
  • leerzame boeken in toegankelijke stijl

Details:

Auteur(s)Erica Sonnenburg, Justin Sonnenburg
UitgeverijSpectrum
Vertaler(s)Astrid Werumeus, Linda Beukers
ISBN9789000340965
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's320
Verschijningsdatum
Afmetingen216 x 140 x 29 mm.
Gewicht475 gr.

Recent bekeken producten