Het compostcirculatieplan

Anton Valens • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 15,99

Overal elders € 19,99

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Het compostcirculatieplan is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In 'Het compostcirculatieplan' van Anton Valens krijgt schrijver en kunstenaar Peter Vervest, na de dood van zijn 'literaire butler', toegang tot een volkstuin. Hij heeft deze plek om af en toe naar toe te vluchten meer dan nodig; met zijn kunst en plek in de maatschappij wil het namelijk niet lukken. Tijdens zijn bezigheden in de volkstuin herinnert hij zich hoe de butler zijn meelezende adviseur was geworden. De twee bouwden in twee jaar een bloeiende vriendschap op, tot een ongeneeslijke ziekte Peters ideale lezer velde. Spitten, sjouwen, wroeten, zweten in zon, wind en regen - de klonten bagger en modder vliegen je tijdens het lezen in het gezicht en om de oren.

Dit boek in de pers

Valens is een geestige schrijver. Dat blijkt weer uit zijn roman over het onderhouden van een volkstuin en over een bekend homopaar. Het tuinleven, zo blijkt, staat symbool voor het modderige, echte leven.  
NRC  

Geestige en ontroerende terugblik op de bijzondere vriendschap tussen schilder/schrijver Anton Valens en de kleurrijke uitgever Jaap Jansen.  
De Volkskrant  

Vrolijk stemmend gesnier en geschmier rondom leven en dood op het volkstuincomplex.  
Trouw  

Een vermakelijk tuinderslogboek, traag en contemplatief als Maarten 't Harts door de VPRO geregistreerde omzwervingen in zijn moestuin.  
Tzum.nl  

Is Het compostcirculatieplan aanvankelijk nog een wildernis – een ‘collageboek vol duistere scherven’ – gaandeweg begint deze even hilarische als ontroerende roman op een met verrassend inzicht geconstrueerd paradijs te lijken waarin plek is voor eigenwaarde, liefde en vriendschap.  
Dagblad Van Het Noorden  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over het verlies van een vriend
  • humorvolle boeken

Details:

Auteur(s)Anton Valens
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789025446857
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's256
Verschijningsdatum
Afmetingen211 x 136 x 26 mm.
Gewicht393 gr.  

Recent bekeken producten