Het feest der onbeduidendheid

Milan Kundera • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 8,00

Overal elders € 10,00

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Het feest der onbeduidendheid, de vierde Franse roman van Milan Kundera, zou gelezen kunnen worden als een bespiegeling over de vraag ‘Wat als we een grap niet als grap herkennen?’ Kundera is een gevierd auteur en een magistraal stilist, bekend van De ondraaglijke lichtheid van het bestaan.
De vrienden Alain, Ramon en Charles zijn op zoek naar het eindeloos goede humeur dat volgens de ernstige filosoof Hegel onontbeerlijk is voor de ware humor. Intussen denkt Alain over de navel als erotisch middelpunt van het lichaam, ontvlucht Ramon de lange rij bezoekers voor de engelen van Chagall, wil Charles een toneelstuk voor het marionettentheater schrijven en volhardt de voormalige acteur Caliban in zijn nep-Pakistaans waarmee hij niemand nog langer imponeert, behalve een Portugese dienstmeid.

Op weergaloze wijze laat de Tsjechisch-Franse schrijver Milan Kundera ons in zijn nieuwe roman zien hoe je het beste kunt leven: lachen zonder te weten waarom.’ – NRC Handelsblad
Dit schijnbaar onbeduidende boekje, met op bijna elke pagina een grap, nodigt uit tot herlezen en blijft je verbazen.’ – de Volkskrant

Dit boek in de pers

Op weergaloze wijze laat de Tsjechisch-Franse schrijver Milan Kundera ons in zijn nieuwe roman zien hoe je het beste kunt leven: lachen zonder te weten waarom.  
NRC  

Nodigt uit tot herlezen en blijft je verbazen.  
De Volkskrant  

Kort, maar duizelingwekkend, grappig en geweldig.  
DE STENTOR  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Een zoektocht naar de humor achter dingen. Nu al een klassieker

Milan Kundera was al geroemd vanwege zijn meesterlijke werk De Ondraaglijke Lichtheid Van Het Bestaan, waarmee hij internationaal doorbrak. Iedereen is het erover eens dat het boek een klassieker is. En ik vermoed dat Het Feest Der Onbeduidendheid zich met de tijd ook zal ontpoppen als een tijdloos verhaal. Het onderzoekt de geestigheid in het bestaan, en zoekt naar het ultieme humeur en de ultieme grap. Of misschien zoekt het juist naar de grap in het serieus zijn. De drie vrienden Alain, Charles en Ramon zoeken ieder op hun eigen manier, met alle bizarre en ontroerende wendingen die we van Kundera gewend zijn, naar de werkelijke geest van de humor en van het leven. Een groots werk van een groots auteur.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)Milan Kundera
UitgeverijAmbo|Anthos
Vertaler(s)Martin de Haan
ISBN9789026331725
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's108
Verschijningsdatum
Afmetingen198 x 130 x 9 mm.
Gewicht131 gr.

Recent bekeken producten