Het Heelal

Stephen Hawking • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 12,00

Overal elders € 15,00

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Van de iconische klassieker Het heelal zijn inmiddels over de hele wereld miljoenen exemplaren verkocht. Hawking gaf met dit boek een enorme impuls aan het wetenschappelijk onderzoek naar de micro- en macrokosmologie. Hij wordt alom beschouwd als een van de grootste voortzetters van het werk van Einstein en verwierf grote vermaardheid door zijn model voor zwarte gaten.
In deze geïllustreerde editie van Hawkings beroemde werk maakt hij zijn revolutionaire en fascinerende theorieën toegankelijk voor een breed publiek. In opmerkelijk heldere taal geeft Hawking een beeld van het ontstaan en de ontwikkeling van het heelal.

Natuurkundige, kosmoloog en wiskundige Stephen Hawking (1942), verbonden aan Cambridge, wordt beschouwd als een van de briljantste theoretische natuurwetenschappers sinds Albert Einstein. Hoewel hij door ALS al jarenlang tot volstrekte invaliditeit is veroordeeld, blijft hij onverminderd actief in zijn vakgebied. Met de bestsellers Het heelal en Een korte geschiedenis van de tijd werd hij wereldberoemd.

In 2015 werd een film over zijn leven gemaakt, The Theory of Everything, met in de hoofdrollen Eddie Redmayne (Les Misérables, Elizabeth), Felicity Jones (The Invisible Woman, The Amazing Spider-Man 2) en Emily Watson (Anna Karenina, War Horse).

'Hawking streeft naar niet minder dan het volledig beschrijven en begrijpen van het heelal.'
NRC HANDELSBLAD

'Stephen Hawking, briljante geest in een verlamd lichaam.'
Gerard 't Hooft, het Parool

'Je stelt je voor dat wanneer Einstein een boek voor leken had geschreven, het er zo zou hebben uitgezien.'
NEWSDAY

Dit boek in de pers

Hawking streeft naar niet minder dan het volledig beschrijven en begrijpen van het heelal.  
NRC  

Stephen Hawking, briljante geest in een verlamd lichaam.  
Het Parool  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Alles over alles van Stephen Hawking

Het heelal, uitgebracht in 1996, was meteen al een klassieker. In deze herziene uitgave wordt alles (maar dan ook letterlijk alles) nog duidelijker uitgelegd dan voorheen. Van Big Bang tot zwarte gaten en tijdreizen. De beroemde wetenschapper Stephen Hawking bespreekt het allemaal. 'Het Heelal' is toegankelijk, maar vereist wel enige voorkennis - het ontstaan van het universum en kwantummechanische theorieën zijn dan ook niet niks! Problemen in de huidige wetenschap en onvolledige kennis worden ook eerlijk besproken. Gelukkig wordt het diepgaande, moeilijke materiaal stapsgewijs behandeld, en functioneren schitterende kleurenfoto's als behulpzame leidraad. 'Het Heelal' is nog steeds het belangrijkste boek over de wetenschap, van een van de belangrijkste wetenschappers ooit.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)Stephen Hawking
UitgeverijPrometheus Bert Bakker
Vertaler(s)Ronald Jonkers
ISBN9789035143159
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's240
Verschijningsdatum
Afmetingen200 x 126 x 20 mm.
Gewicht318 gr.

Recent bekeken producten