Het huis met de blauwe luiken

Michelle Visser • Paperback eci.be lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 14,39

Overal elders € 17,99

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Het huis met de blauwe luiken is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Als Anneloes Beekman ontdekt dat haar rijke en succesvolle echtgenoot vreemdgaat, verlaat ze hem en hun luxe ­leventje in Wassenaar. In een opwelling koopt ze een ­vervallen huis met blauwe luiken in midden-Frankrijk om er een chambres d’hôtes in te beginnen. Maar na de eerste euforie loopt ze tegen de harde werkelijkheid aan: het huis moet intensief verbouwd worden, en zelf kan ze amper een schroef van een spijker onderscheiden. Gelukkig maakt ze gemakkelijk vrienden. Met hulp van de Nederlandse klusjesman Sjoerd, de Franse kokkin Georgette en nog meer kleurrijke streekgenoten weet ze een nieuw bestaan op te bouwen.

In de zomervakantie komen haar ouders en vriendinnen uit Nederland logeren, en dan beseft Anneloes pas goed hoe ingrijpend haar leven is veranderd. Het Franse platteland vraagt om aanpassing en soms is het lastig om de charme te blijven inzien van de stilte en eenzaamheid, de elektriciteit die regelmatig uitvalt en de grote spinnen in huis. Lukt het Anneloes om van haar Franse droom een succes te maken, of was haar vertrek uit Nederland een grote vergissing?

Reviews & recensies

Een toegankelijk verhaal over een vrouw die na een relatiebreuk opnieuw begint.

Als Anneloes Beekman ontdekt dat haar echtgenoot vreemdgaat, verlaat ze hem én hun luxe leventje in Wassenaar. In een opwelling koopt ze een vervallen huis met blauwe luiken in midden-Frankrijk om er een chambres d'hôtes in te beginnen. Zelf kan Anneloes amper een schroef van een spijker onderscheiden, maar gelukkig maakt ze gemakkelijk vrienden. Met hulp van de Nederlandse klusjesman Sjoerd, de Franse kokkin Georgette en nog meer kleurrijke streekgenoten, krijgt haar Franse droom langzaam vorm. In de zomervakantie komen haar ouders en vriendinnen uit Nederland logeren, en dan beseft ze pas goed hoe ingrijpend haar leven is veranderd. het Franse platteland vraag om aanpassing en soms is het lastig om de charme te blijven inzien van de stilte en eenzaamheid, de elektriciteit die regelmatig uitvalt, en grote spinnen in huis. Lukt het Anneloes om een nieuw bestaan op te bouwen, of was haar vertrek uit Nederland een grote vergissing? Michelle Visser schreef eerder twee historische romans en hoewel dit het eerste boek is dat ik van deze schrijfster lees, proefde ik dat een beetje in haar schrijfstijl. Er zitten veel gedetailleerde beschrijvingen in het boek die zeker bij liefhebbers van Frankrijk erg in de smaak zullen vallen. Het huis met de blauwe luiken is een toegankelijk verhaal over een vrouw die na een relatiebreuk opnieuw begint.¿

Bekijk alle reviews van Chantal van Gastel 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over Frankrijk
  • lekker leesvoer

Details:

Auteur(s)Michelle Visser
UitgeverijBoekerij
ISBN9789022572498
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's288
Verschijningsdatum
Afmetingen216 x 141 x 26 mm.
Gewicht442 gr.  

Recent bekeken producten