Het Jabikspaad

• Paperback

€ 15,00

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud


Het Jabikspaad is veelzijdig: het is een aaneenschakeling van geschiedenissen van de mensen die Noord-Nederland gemaakt hebben tot wat het nu is. Het pad begint in Sint-Jacobiparochie dat zo'n 500 jaar geleden werd gesticht op een plaats waarvan Plinius naar huis schreef: één erbarmelijk land, waar de bewoners wonen op terpen waar zij in hun hutten hun verstijfde ledematen verwarmen aan een vuur van gedroogd slik.'

Het pad eindigt bij de deftige koopmanshuizen in het prachtige hanzestadje Hasselt. Het Jabikspaad loopt zowel door gebieden waar de veeteelt verheven is tot de hoogste productie ter wereld als door het veenplassengebied ten zuiden van de Linde, waar de oudste comfortable dakbedekking nog steeds wordt geteeld en gekoesterd.

Het Jabikspaad loopt ook nog eens door drie taalgebieden. Het Jabikspaad is geinitieerd op de geschiedenis van de eerste boeteling die vanuit Friesland ter pergrimage werd gestuurd.

Het Jabikspaad is een op zichzelf staande route, maar kan voor u de eerste stap zijn op weg naar een hoger doel. Voor fietsers zijn het 130 km, voor de wandelaars zo'n 20 kilometers meer. De route is , ter ondersteuning van beschrijving en kaart, in het veld gemarkeerd met een blauw vierkant waarop een gele wulk is geprojecteerd.

Details:

UitgeverijFriese Pers Boekerij Uitgeverij Noordboe
ISBN9789033011634
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's120
Verschijningsdatum
Afmetingen210 x 110 x 12 mm.
Gewicht171 gr.

Recent bekeken producten