Het Kaartenhuis

M.Z. Danielewski • Paperback

€ 20,00

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Ik heb nog steeds nachtmerries. Ik heb ze zelfs zo vaak dat ik er inmiddels aan gewend zou moeten zijn. Dat ben ik niet. Niemand raakt ooit echt gewend aan nachtmerries." Johnny Truant in Het Kaartenhuis.

Ze zouden helemaal opnieuw beginnen. Maar wanneer een jonge familie haar intrek neemt in een huis op Ash Tree Lane ontdekken ze dat er iets vreselijk mis is. Hun huis is aan de binnenkant groter dan aan de buitenkant. Veel, veel groter. Een blinde oude man, een jonge bediende in een tattoo-winkel, en een krankzinnige vrouw die rondwaart in de zalen van een psychiatrische inrichting - ze vertellen het verhaal van een familie die wordt geconfronteerd met een constant veranderende reeks gangen in hun huis, totdat ze uiteindelijk oog in oog komen te staan met de verschrikkelijke duisternis die in het binnenste verborgen zit.

Maar zelfs terwijl de omvangrijke architectuur van het huis langzaam wordt blootgelegd, beginnen de grenzen tussen de schaduwen van het huis en die van de levens van de vertellers hun onderscheid te verliezen. Plotseling verandert het huis op Ash Tree Lane in iets heel anders - in een wereld die achtervolgd wordt door angst en demonen en ineenstort van verdriet. Het kaartenhuis werd bij verschijning onthaald als een absolute sensatie: een verbazingwekkende, beangstigende en volkomen authentieke roman. Nu verschijnt het voor het eerst in een speciale fullcolour editie.

Dit boek in de pers

De meesterproef van een tovenaarsleerling.  
NRC  

Danielewski zal in de komende decennia een van de belangrijkste auteurs van de Amerikaanse literatuur blijken te zijn.  
De Volkskrant  

Een unieke ervaring. Briljant.  
Het Parool  

Bloedstollend goed, zelden iets spannenders gelezen of meegemaakt.  
Vrij Nederland  

Details:

Auteur(s)M.Z. Danielewski
UitgeverijCargo
Vertaler(s)Karina van Santen, Martine Vosmaer
ISBN9789023428701
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's713
Verschijningsdatum
Afmetingen235 x 173 x 48 mm.
Gewicht1253 gr.

Recent bekeken producten