Het laatste oordeel

Toni Coppers • Paperback eci.be lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 17,59

Overal elders € 21,99

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen

Het laatste oordeel is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Zomer, een broeierige avond in augustus. De twaalfjarige Amber verdwijnt uit het ouderlijk huis in de Antwerpse deelgemeente Berchem. Er zijn aanwijzingen dat het meisje is weggelopen, maar er zijn ook verontrustende elementen: ze heeft zowel haar gsm als haar geneesmiddelen niet meegenomen, haar vader heeft duidelijk iets te verbergen en er is een bestelwagen opgemerkt die niemand kan thuisbrengen. Commissaris Liese Meerhout heeft een wrang voorgevoel. Ze klampt zich vast aan enkele onooglijke stukjes aarde uit de tuin die volgens het lab niet uit de buurt komen. Als er na enkele dagen nog steeds geen spoor is van Amber verdwijnt ook de dertienjarige Femke terwijl ze natuurfoto’s neemt voor een scoutsproject. Ook hier wordt een bestelwagen gesignaleerd. Alle alarmbellen rinkelen nu bij het team. Is er een verband tussen beide gebeurtenissen? Hebben de speurders te maken met een psychopaat die jonge meisjes ontvoert? Commissaris Meerhout en haar collega’s zijn dag en nacht in touw om de meisjes terug te vinden. Als de motieven van de dader stilaan duidelijk worden, is de waarheid veel schokkender dan iemand ooit had kunnen vermoeden...

Dit boek in de pers

Zoals steeds is het een spannend verhaal, dit keer rond de verdwijning van enkele jonge kinderen. Antwerpen vormt andermaal het herkenbare decor van deze goed geschreven en tot in de laatste details gedocumenteerde politieroman van de Limburgse Aspe.  
HET BELANG VAN LIMBURG  

Goed geschreven, mooie plot met de nodige spanning en privé-besognes van de speurder.  
VN DETECTIVE & THRILLERGIDS  


Reviews & recensies

Na Aspe is Vlaanderen een nieuw misdaadfenomeen rijker.

Op een broeierige zomeravond in augustus verdwijnt de twaalfjarige Amber uit haar ouderlijke huis in Berchem. Er is een bestelwagen gesignaleerd en er zijn enkele brokjes aarde in de tuin die van de dader kunnen zijn. Meer aanwijzingen heeft commissaris Liese Meerhout niet. Enkele dagen later verdwijnt ook de dertienjarige Femke. Weer wordt een bestelwagen gezien. Als de motieven van de dader stilaan duidelijk worden, wordt Liese ook persoonlijk geraakt door de zaak. Toni Coppers staat bekend om z'n nauwgezette, bijna maniakale research en dat komt het verhaal ten goede. Er zijn geen losse eindjes, geen storende ongeloofwaardigheden. Het tempo zit perfect in deze misdaadroman; halfweg zit je zo in het verhaal dat het doorlezen is tot in de late uurtjes. Met Liese Meerhout heeft Coppers bovendien een personage gecreëerd waar hij nog even mee verder kan: koppig als de pest en tegelijk heel kwetsbaar, altijd op zoek naar rechtvaardigheid - meer dan naar recht - en met behoorlijk wat littekens op de ziel. Stof genoeg voor een negende roman als je het ons vraagt! 

Bekijk alle reviews van Marike 


Details:

Auteur(s)Toni Coppers
UitgeverijManteau Thriller
ISBN9789022331323
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's320
Verschijningsdatum
SerieLiese Meerhout
Afmetingen216 x 143 x 28 mm.
Gewicht441 gr.

Recent bekeken producten