Het meisje in de rode jas

Kate Hamer • Paperback eci.be lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 15,99

Overal elders € 19,99

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Het meisje in de rode jas is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Deze spannende roman is zoveel meer dan een thriller

Het gebeurt wel vaker dat de achtjarige Carmel Wakeford zich verstopt voor haar moeder. Maar wanneer ze dit spelletje uitprobeert tijdens een verhalenfestival voor kinderen, raakt ze haar moeder Beth plotseling echt kwijt. Een man, die haar heeft gadegeslagen, stapt op haar af en vertelt haar dat haar moeder een vreselijk ongeluk heeft gehad. Hij doet zich voor als haar grootvader en ze rijden samen naar het ziekenhuis, waar ze echter nooit aan zullen komen.

In werkelijkheid is Beth kerngezond. Ze begint een wanhopige zoektocht naar haar dochter. Hoewel ze geen enkel spoor heeft, houdt ze de hoop levend dat haar dochter nog ergens is, gezond en wel.

Het meisje in de rode jas is meer dan een thriller. Het raakt je diep vanbinnen door de beschrijvingen van de machteloosheid en het schuldgevoel van een moeder, afgewisseld met de oprechte en soms naïeve wereld van een achtjarig meisje.

Dit boek in de pers

Hamers boek wil meer zijn dan een thriller, en de ware kern is niet de spanning, maar een onderzoek naar rouw en hoe we die doorstaan.  
The Guardian  

Hamer beschrijft Het meisje in de rode jas vanuit twee perspectieven. Het ene moment kijk je mee met de naïeve, kinderlijke Carmel, het andere moment lees je de angsten van Beth. Daarbij beschrijft de auteur Carmels leven in de tegenwoordige tijd, Beths verhaal vertelt ze vanuit het verleden. Op die manier leef je intens mee met Carmel.  
CHICKLIT.NL  

Prachtig geschreven en onvoorspelbaar, ik moest mezelf tegenhouden om niet naar het eind te racen.  
ROSAMUND LUPTON - AUTEUR VAN ZUSJE  


Reviews & recensies

Een verwarrende, prachtige ervaring.

Een nachtmerrie voor iedere moeder: je kind raakt vermist, zomaar. Je weet niet waar ze is, wat er met haar gebeurd is. Hoe het met haar gaat, wat ze meemaakt, óf ze nog wel leeft. Als moeder voelde ik enorm mee met dit verhaal. Het enige wat je in de krant leest over zulke verdwijningen, zijn de ervaringen van de ouders. Het bijzondere van dit boek is dat het ook de wereld vanuit het verdwenen meisje vertelt. Wie heeft haar ontvoerd en waarom? Beth, de moeder is wanhopig. Vanuit het perspectief van het kleine meisje Carmel weet je als lezer dat ze met haar vriendelijke “opa” is meegegaan. Is hij haar echte opa en heeft hij goede bedoelingen? De tijd verstrijkt en Beth moet proberen verder te leven, maar ze geeft haar zoektocht nooit op. Uiteindelijk wordt in haar herinnering het aanknopingspunt gevonden om de zoektocht nieuw leven in te blazen. Toen ik de gebeurtenissen door de ogen van het kleine meisje zag, kwamen mijn eigen herinneringen naar boven hoe ik zelf met mijn moeder op bezoek bij vreemden kon wegdromen naar een andere wereld. Tijdens het verhaal van de moeder voelde ik weer mijn eigen angsten. Ik heb het boek gelezen als de moeder die ik ben en als het kind dat ik ooit was. Een verwarrende en prachtige ervaring.

Bekijk alle reviews van Marleen Merckx 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over ontvoeringszaken
  • zachte taal, harde misdaad

Details:

Auteur(s)Kate Hamer
UitgeverijBoekerij
Vertaler(s)Mechteld Jansen
ISBN9789022570265
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's384
Verschijningsdatum
Afmetingen231 x 152 x 35 mm.
Gewicht667 gr.

Recent bekeken producten