Het meisje in de trein - grote letter uitgave

Paula Hawkins • Hardcover

€ 45,00

3 - 5 Werkdagen

Gratis verzending
De laatste bestelling was 1 uur geleden.
Bestellen

Het meisje in de trein - grote letter uitgave is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Rachel neemt elke ochtend dezelfde trein. Elke dag hobbelt ze over het spoor, langs een rij charmante huizen in een buitenwijk van Londen, en stopt daar altijd voor hetzelfde rode sein. Zo kijkt ze elke ochtend naar een stel dat op hun terras ontbijt. Ze heeft inmiddels het gevoel dat ze hen persoonlijk kent en noemt hen 'Jess en Jason'. Hun leven - in Rachels ogen - is perfect. Een beetje zoals haar eigen leven dat ooit was.
Op een dag ziet ze iets vreemds in hun tuin. De trein rijdt gewoon weer door, maar voor Rachel verandert alles. Niet in staat om het voor zichzelf te houden, stapt ze naar de politie met haar verhaal, wanneer blijkt dat 'Jess' vermist wordt.
Hiermee raakt ze niet alleen verwikkeld in de gebeurtenissen die volgen, maar ook in de levens van iedereen die erbij betrokken is. Maar wie is er te vertrouwen? Heeft ze meer kwaad dan goedgedaan door zich met deze zaak te bemoeien?

Dit boek in de pers

Een intrigerende psychologische thriller (...) goed geconstrueerd en intelligent entertainment.  
NRC  

Goed geconstrueerd en intelligent entertainment.  
NRC Next  

Een bijna perfecte combinatie van psychologische thriller en puzzelroman nieuwe stijl.  
Het Parool  

Dit thrillerdebuut is zeer spannend en goed geschreven, de suspense wordt mooi geleidelijk opgebouwd, de plot is origineel, het einde verrassend.  
Biblion  

Een vernieuwend boek dat je in één nacht uitleest, waarna je toch anders in de trein zit, en anders naar buiten kijkt.  
VN DETECTIVE & THRILLERGIDS  


Reviews & recensies

Een intelligente thriller, met levensechte personages, gedreven door authentieke emoties. Een terechte hit!

‘Het meisje in de trein’ is op weg om op korte tijd de top van de bestsellerlijsten te bereiken. Wat mij betreft helemaal terecht. Het hoofdpersonage, Rachel, is een jonge vrouw wiens leven aan diggelen ligt, en die met overmatig alcoholgebruik haar grote verdriet probeert te verzachten. Elke dag rijdt zij met de trein langs de achterkant van het huis waar ze ooit gelukkig was. Onvermijdelijk kijkt ze op die manier binnen in de huizen en het leven van andere mensen. Zo ziet ze elke dag een koppel, bij wie ze een ideaal en idyllisch leventje verzint. Maar dat blijkt niet te kloppen, zeker niet wanneer op een bepaalde dag de jonge vrouw in kwestie verdwijnt, en Rachel meent de politie nuttige informatie te kunnen verschaffen. Zo ontrolt zich een uitstekend uitgewerkte, en zeer spannende plot, die beurtelings verteld wordt door de verschillende antagonisten in dit verhaal.  Je krijgt het verhaal telkens te zien van uit het standpunt en de psychologie van de verschillende personages, en uiteindelijk komt langzaamaan het profiel van de dader in beeld. Het hele verhaal is, behalve zeer spannend, ook erg realistisch en geloofwaardig. Erg sterk is de manier waarop de auteur de twijfel van Rachel over haar eigen waarnemingen als element in de plot weet te verwerken. ‘Het meisje in de trein’ draait ook heel erg om echte menselijke emoties. De gebeurtenissen vinden hun verklaring in verdriet, jaloezie, twijfel, liefde, geluk, angst, wraak, … Paula Hawkins heeft levensechte personages gecreëerd waar je moeilijk afscheid van kan, of wil, nemen.  Een van de beste thrillers sinds jaren. Een terechte hit!

Bekijk alle reviews van Marike 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • thrillers over depressiviteit
  • thrillers over vermissingszaken

Details:

Auteur(s)Paula Hawkins
UitgeverijGrote Letter Bibliotheek
ISBN9789036430951
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's480
Verschijningsdatum
Afmetingen228 x 165 x 55 mm.
Gewicht1112 gr.  

Recent bekeken producten