Het menselijk lichaam

Paolo Giordano • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 10,00

Overal elders € 12,50

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Het menselijk lichaam is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Alessandro Egitto voelt zich vanaf zijn geboorte door zijn veeleisende ouders in de schaduw gesteld van zijn oudere zus. Nu hij volwassen is, wordt hij nog dagelijks geconfronteerd met pijnlijke herinneringen aan de wijze waarop zijn veeleisende ouders het zelfvertrouwen van hun beide kinderen langzamerhand hebben afgebroken.

Alessandro werkt als legerarts in Afghanistan. Samen met hem zijn duizenden soldaten uitgezonden, allen jongemannen die een verleden met zich meedragen. Wat brengt hen ertoe om hun leven in de waagschaal te stellen? En wat doet het met hun jonge geesten om te leven zonder hun vrouwen en geliefdes, en om de dood voor het eerst zo bewust in de ogen te kijken? Met een weergaloos psychologisch inzicht beschrijft Giordano hoe naïeve jongens door de harde werkelijkheid gedwongen worden verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf, voor andere mensen en voor hun daden. Het menselijk lichaam is een meer dan waardige opvolger van Giordano s debuutroman De eenzaamheid van de priemgetallen, waarin de lezer opnieuw zal worden meegevoerd door de unieke aantrekkingskracht van zijn stem.

Dit boek in de pers

Een boek dat aan de ribben blijft plakken. Een ode aan gewone mannen en vrouwen, verworpenen der aarde, die duizenden kilometers van huis koortsachtig op zoek zijn naar een manier om eindelijk thuis te komen.  
De Morgen  

Een spannende roman... IJzersterk.  
De Volkskrant  

Een overtuigende, mooi en goed geschreven roman.  
Het Parool  

Een indringende roman. Giordano toont zich opnieuw een meester in scherpe beschrijvingen. Met zijn debuut De eenzaamheid van de priemgetallen wist Paolo Giordano vele lezers diep te raken. Dat lukt hem nu opnieuw.  
Trouw  

Op barse en invoelende toon ontleedt hij de aandoenlijke onwetendheid van zijn generatiegenoten die zich in een wereld storten waar de dood altijd binnen handbereik is. In de doodgezwegen vrees, onheilspellend als een naderend onweer, excelleert Giordano. Wederom.  
Vrij Nederland  

Giordano is een groots verteller: hij beschrijft niet zozeer hoe de jongens eraan toe zijn, hij laat het vooral zíen. Zijn beeldende stijl echoot lang na.  
Elsevier  

Een donker maar fonkelend juweel.  
Limburgs Dagblad  

Wederom slaagt Giordano er met groot psychologisch inzicht, veel oog voor detail en een meeslepende stijl in om zijn personages tot mensen van vlees en bloed te maken. Een boek dat je in een adem wilt uitlezen.  
Noord Hollands Dagblad  

Giordano zet aanvankelijk geen groot geschut in. Kleine irritaties en nietszeggende confrontaties zijn de opmaat voor veel groter leed, waarvan je in het begin al weet dat het gaat komen. Het zijn mensen die hij beschrijft. Kwetsbaar en herkenbaar, zich bezighoudend met triviale zaken als kalverliefdes, pikante chatsessies op het internet, bravoure en grappenmakerij op de grens van het toelaatbare. Maar wel altijd in een sfeer van dreiging, die stilaan zijn tol eist van de jongelingen. ... Giordano laat feilloos zien wat dit doet met het menselijk lichaam.  
BOEK  

Giordano illustreert zijn talent door nooit in de val te trappen van het goedkope sentiment of de luie psychologie. Zijn roman zit ingenieus in elkaar, zonder geforceerde literaire trucs. Hij schakelt behendig tussen vertelstandpunten en stijlen en raakt nooit het ritme kwijt. Met zijn tweede levert Giordano het bewijs dat 'De eenzaamheid van de priemgetallen' geen toevalstreffer was. Zo'n mooi boek is het waard om vier jaar op te wachten  
De Tijd  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over Afghanistan
  • Italiaanse auteurs

Details:

Auteur(s)Paolo Giordano
UitgeverijBezige Bij, De
Vertaler(s)Mieke Geuzebroek, Pietha de Voogd
ISBN9789023488910
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's352
Verschijningsdatum
Afmetingen216 x 136 x 28 mm.
Gewicht467 gr.

Recent bekeken producten