Het moordend testament

Jonathan Coe • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 12,00

Overal elders € 15,00

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Het moordend testament is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Het zijn de jaren tachtig en de familie Winshaw wordt steeds rijker en wreder. Columniste Hilary wordt goed betaald om te liegen in de krant. Henry laat ziekenhuizen ombouwen tot parkeerplaatsen. Roddy verkoopt kunst in ruil voor seks. Thomas wordt steenrijk op de beurs. En Mark verkoopt wapens aan dictators.

Aan Michael Owen, de jonge biograaf van de Winshaws, valt de schone taak toe het wespennest dat deze familiegeschiedenis is, te betreden. Het is onvermijdelijk dat hij daarbij niet alleen de verfoeide Winshaws, maar ook zichzelf voortdurend tegenkomt.

Het moordend testament is tegelijk een spannende detective en een wervelende politieke satire, waarmee de Britse meesterverteller Jonathan Coe definitief doorbrak bij het grote publiek.

Dit boek in de pers

De plot is briljant, de uitwerking ervan messcherp. Een volmaakt vakantieboek.  
De Standaard  

Het meest bekend en geliefd is toch de Jonathan Coe die in satirische romans zijn landgenoten en hun (politieke) geschiedenis voor de lachspiegel zet. Die fel en geestig de draak steekt met Margaret Thatcher en Tony Blair, niet zelden in boeken die een komische draai geven aan oude pulpcliches. In zijn doorbraakroman Het moordend testament (What a carve up) laat Coe de gruwelen van de jaren tachtig zien door het prisma van een kolderieke horrorplot,  
Het Parool  

Het moordend testament is niet alleen een van de meest expliciete maatschappij-kritische romans van de afgelopen jaren, het is dankzij zijn geraffineerde constructie ook een van de meest amusante boeken van de recente Engelse literatuur.  
Trouw  

Een weergaloze satire op de conservatieve jaren tachtig.  
De Tijd  

Details:

Auteur(s)Jonathan Coe
UitgeverijBezige Bij, De
Vertaler(s)Marijke Emeis
ISBN9789023476764
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's528
Verschijningsdatum
Afmetingen216 x 136 x 43 mm.
Gewicht714 gr.

Recent bekeken producten