Het olifantenfeest

Paul Biegel • Hardcover

€ 12,50

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Verhalenbundel over stoute schoenen en papieren paleizen

Paul Biegel, de kinderboekenschrijver die reeds vele keren werd bekroond, heeft een veelzijdig talent. Dat blijkt ook weer uit deze bundel Het olifantenfeest: heksen, reuzen, dwergen, kabouters en feeën bevolken zijn geheimzinnige verhalen. Verhalen waarin alles mogelijk is. Een levensgrote olifant, helemaal van roze pudding; een papieren paleis met echte levende bewoners; ondeugende schoenen die er op eigen houtje vandoor gaan; het feest Andersom waar de grote mensen naar school moeten en kinderen alles mogen wat grote mensen altijd mogen. Deze herdruk van zijn prachtige vertellingen is een bundel om te lezen en te herlezen!

Het olifantenfeest werd in 1974 bekroond met een Zilveren Griffel. Het boek is na ruim vijfentwintig jaar inmiddels wel toe aan een nieuwe vormgeving. Tineke Meirink, bekend van haar prachtige tekeningen voor Andreus' De aard van het beestje maakte nieuwe tekeningen bij deze klassieke verhalen.

Uit de pers:
`De auteur is een vaardig verteller en weet met taal de situaties heel direct te schilderen. Een fijn voorleesboek voor kinderen vanaf een jaar of vijf.'
NBD

`Dit boek is hard op weg, om na de toekenning in 1974 van een Zilveren Griffel, een klassieker te worden.'
Soester Courant

Dit boek in de pers

Paul Biegel is in staat boeken te schrijven die nooit “uit” raken. Achtentwintig jaar geleden schreef hij Het olifantenfeest en nog steeds is het een genot om te lezen.  
Nederlands Dagblad  

De auteur is een vaardig verteller en weet met taal de situaties heel direct te schilderen. Een fijn voorleesboek voor kinderen vanaf een jaar of vijf.  
NBD BIBLION  

Details:

Auteur(s)Paul Biegel
UitgeverijUitgeverij Holland
ISBN9789025108588
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's128
LeeftijdsindicatieVanaf 4 jaar
Verschijningsdatum
Afmetingen247 x 164 x 17 mm.
Gewicht370 gr.

Recent bekeken producten