Het onmetelijke mausoleum

Mircea Cartarescu • Hardcover

€ 29,90

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen

Het onmetelijke mausoleum is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

‘Het geschiedde in het jaar des Heren 1989. De mensen vernamen van oorlogen en van opstanden, doch zij vreesden niet, want al deze waren voorbeschikt om te gebeuren.’ 

In Het onmetelijke mausoleum beschrijft Cartarescu de grote veranderingen die tijdens de revolutie in Roemenië plaatsvonden. Op de straten van de besneeuwde en bevroren stad voltrekken zich tumultueuze scènes en in de woning van de verteller staat dag in, dag uit de televisie aan. Maar terwijl buiten geschiedenis wordt geschreven, duikt hij in het verleden van zijn voorvaderen. Zo ontstaat een caleidoscopisch en versplinterd beeld van het leven in het twintigste-eeuwse Oost-Europa, meesterlijk beschreven door een auteur die al is vergeleken met Borges, Kafka, Proust en Joyce. 

Het onmetelijke mausoleum is het slotstuk van de vermaarde Orbitor-trilogie, waarmee de Roemeense auteur Mircea Cartarescu geschiedenis schreef. Tezamen met de eerder verschenen delen De Wetenden en De trofee vormt dit drieluik een onvergetelijke leeservaring.

Dit boek in de pers

Het derde deel van Mircea Cartarescu's virtuoze trilogie Orbitor is het meest toegankelijke. Welkom in de absurde hallucinaties van het revolutionaire Roemenië. (...) Een naar alle kanten uitdijend verhaal om in te verdwalen, vol werkelijkheid en fantasie, mythes en geschiedenis van communistisch Roemenië en de familie Cartarescu.  
De Standaard  

Het onmetelijke mausoleum is het derde deel van Cartarescu’s meer dan vijftienhonderd pagina’s tellende romanproject over zijn geboortestad Boekarest. De vorm die hij daarvoor koos is onvergelijkbaar.  
NRC  

Een hoogtepunt in de Europese literatuur. Een geschiedenis waarvan we weinig afweten, wordt op unieke wijze beschreven met uitstapjes naar de fantasie - als je even niet oplet, begrijp je er helemaal niets meer van. Ook de vertaling van Jan Willem Bos is ontzettend goed.  
Elsevier  

Mircea's kleuterjaren in de wijk Floreasca, 'reeds in de jaren vijftig afgedekt met een grote glazen stolp' waarop de tijd geen vat heeft, zijn van een mythische kinderboekachtige allure, met de schrijver-in-de-dop als middelpunt. Dat er van de taal in Het onmetelijke mausoleum zo te genieten valt, is de formidabele verdienste van vertaler Jan Willem Bos, die het Nederlands doet zinderen en zingen.  
De Groene Amsterdammer  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • persoonlijke verhalen over Roemenië
  • serieuze verhalen over serieuze onderwerpen

Details:

Auteur(s)Mircea Cartarescu
UitgeverijBezige Bij, De
Vertaler(s)Jan Willem Bos
ISBN9789023491996
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's608
Verschijningsdatum
Afmetingen236 x 163 x 50 mm.
Gewicht1006 gr.

Recent bekeken producten